Πρεμιέρα για τη νέα Williams FW41

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 11:32
Πρεμιέρα για τη νέα Williams FW41

Έπειτα από τη Haas, ήταν η σειρά της Williams να αποκαλύψει το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2018.

Η νέα FW41 είναι το πρώτο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας που αναπτύχθηκε υπό την εποπτεία του τεχνικού διευθυντή, Paddy Lowe. Παρότι ο βασικός σχεδιασμός θυμίζει τον περυσινό, το μονοθέσιο έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα σημεία, με κυριότερο την αεροδυναμική.

Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Williams έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση και το βάρος, ακολουθώντας διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με το 2017. Ο Paddy Lowe έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο νέο μονοθέσιο, ευελπιστώντας ότι εφέτος η ομάδα θα σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Λόγω των καινούργιων κανονισμών το πίσω πτερύγιο αφαιρέθηκε, ενώ μπροστά από το cock-pit δεσπόζει το σύστημα Halo, το οποίο οι Βρετανοί επέλεξαν να βάψουν άσπρο για λόγους αισθητικής.

Θυμίζουμε ότι τη νέα FW41 θα οδηγήσουν οι Lance Stroll και Sergey Sirotkin, με τον Robert Kubica να αναλαμβάνει τον ρόλο του τρίτου οδηγού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 13:44