Η Mercedes-AMG GT Black Series είναι το νέο και γρηγορότερο F1 Safety Car στην ιστορία του θεσμού. Η Mercedes-AMG είναι επίσημος συνεργάτης για τα Αυτοκίνητα Ασφαλείας από το 1996, με τις πιο γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων CLK, SLK, SL, SLS, C-Class και AMG GT να αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, η GT G3 S 4MATIC+ θα είναι το ιατρικό αυτοκίνητο, και όλα αυτά για τη νέα σεζόν 2022 που αρχίζει το επόμενο σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν. Και τα δύο supercars με το αστέρι στο καπό, είναι στην εργοστασιακή του μορφή ενώ φέρουν ειδικά LED φώτα, roll cage από τιτάνιο αλλά και κάμερες που δίνουν live εικόνα ανά πάσα στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία εξηγεί πως τα πρόσθετα φώτα ασφαλείας έχουν δύο κύριες λειτουργίες. Εάν τα φώτα είναι πορτοκαλί, αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η προσπέραση ενώ εάν τα φώτα είναι πράσινα, αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί αγώνων μπορούν να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η Mercedes-AMG GT Black Series διαθέτει έναν twin-turbo κινητήρα 4.0 λτ. V8 απόδοσης 730 ίππων και 800 Nm ροπής στέλνοντας την ισχύ στον πίσω άξονα μέσω ενώ ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Χάρη σε αυτό, η Black Series επιταχύνει 0-100 σε 3,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 325χλμ./ώρα.

Όσο για το ιατρικό αυτοκίνητο Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+, είναι επίσης ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με το περσινό C 63 S AMG Estate, με τη Mercedes να το περιγράφει ως «το ταχύτερο και ισχυρότερο ιατρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Formula 1». Ακριβώς όπως το μοντέλο παραγωγής, εφοδιάζεται με έναν V8 4,0 λίτρων twin-turbo απόδοσης 639 ίππων που στέλνει ισχύ και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων AMG Speedshift MCT 9G και του συστήματος 4MATIC+.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το καθιστά αρκετά γρήγορο με επιτάχυνση 0-100 σε 3,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 315χλμ./ώρα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης