Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ο θίασος της Formula 1 βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στη Μελβούρνη, καθώς αυτό το τριήμερο (13-15 Μαρτίου) θα διεξαχθεί -αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο σχετικά με τον κορωνοϊό- ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες έχουν πάρει ήδη θέση στα paddock του Albert Park, με τον αγώνα να πραγματοποιείται μέσα στους δρόμους του πάρκου. Σύμφωνα με όσα έχουμε δει από τις δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη, η Mercedes παραμένει το μεγάλο φαβορί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική ομάδα έδειξε ότι έχει το πιο ολοκληρωμένο μονοθέσιο, συνδυάζοντας την κάθετη δύναμη με την ταχύτητα. H Red Bull Racing με τον Max Verstappen σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή θα επιδιώξει από το πρώτο κιόλας GP της σεζόν να σπάσει την κυριαρχία της Mercedes.

Όσο για τη Ferrari, κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του μονοθεσίου. Σύμφωνα με τους ανταγωνιστές, οι Ιταλοί «έπαιξαν κρυφτό» στις δοκιμές και δεν αποκάλυψαν τη δύναμή τους. Ο επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η SF1000 υπολείπεται σε ταχύτητα σε σχέση με τις Mercedes και Red Bull και δεν περιμένει πολλά από τους Vettel και Leclerc στην Αυστραλία.

Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής θα πάρουμε μια γεύση. Στις κατατακτήριες του Σαββάτου θα αποκαλυφθούν όλα. Στον αγώνα της Κυριακής σημασία θα έχει μόνο η νίκη.

Australian Grand Prix 2020
Melbourne circuit Albert Park

Παρασκευή 13 Μαρτίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 03:00-04:30 (ΕΡΤ Sports HD – COSMOTE SPORT 5)
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 07:00-08:30 (ΕΡΤ Sports HD – COSMOTE SPORT 5)

Σάββατο 14 Μαρτίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 05:00-06:00 (ΕΡΤ Sports HD – COSMOTE SPORT 5)
Κατατακτήριες: 08:00-09:00 (ΕΡΤ Sports HD – COSMOTE SPORT 5)

Κυριακή 15 Μαρτίου
Αγώνας: : 07:10 (ΕΡΤ Sports HD – COSMOTE SPORT 5)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης