Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στη θρυλική πίστα του Nurburgring, η οποία επιστρέφει στο καλεντάρι της F1 έπειτα από επτά χρόνια, θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο 11ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο Grand Prix, το οποίο λανσάρεται εμπορικά ως Eifel, ίσως είναι το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής για τους οδηγούς και τα μέλη των ομάδων. Ο λόγος δεν είναι μόνο η απαιτητική χάραξη της πίστας, αλλά και το τσουχτερό κρύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άπαντες στο Ring είναι με χοντρά μπουφάν, γάντια και σκούφους. Ο παγωμένος αέρας δεν επιτρέπει στη θερμοκρασία να ανέβει πάνω από τους 7 βαθμούς Κελσίου. Στα paddock επικρατεί προβληματισμός, καθώς με τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολο να πιάσουν θερμοκρασία τα ελαστικά.

Η Pirelli έχει δώσει τη μεσαία γκάμα γομών (C2, C3 και C4), αλλά, όπως όλα δείχνουν, αυτά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι τα ενδιάμεσα και βρόχινα ελαστικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, υπό βροχή θα γίνουν τόσο οι κατατακτήριες όσο και ο αγώνας.

Η Mercedes προφανώς και είναι το φαβορί, με τις Red Bull, Renault, Racing Point και McLaren να ακολουθούν. Η Ferrari έχει πάει στο Nurburgring με ένα νέο πακέτο αναβαθμίσεων και όλοι ελπίζουν να φανεί επιτέλους ανταγωνιστική.

Το GP του Eifel αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς με τέτοιες συνθήκες γίνονται πάντοτε ανατροπές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:00-13:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00-17:30

Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 11 Οκτωβρίου
Αγώνας: 15:10

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης