Στην πίστα της Suzuka φιλοξενείται αυτό το τριήμερο (11-13 Οκτωβρίου), ο 17ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες έχουν πάρει θέση στα γκαράζ, ωστόσο, ο τυφώνας Hagibis κατηγορίας 5 προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, πολύ ισχυροί άνεμοι με ριπές αέρα άνω των 100 χλμ./ώρα και έντονη βροχόπτωση θα «χτυπήσουν» τις ακτές της Ιαπωνίας.

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, το φαινόμενο θα κορυφωθεί το Σάββατο, γεγονός που θα επηρεάσει τόσο την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών όσο και τις κατατακτήριες. Την ημέρα του αγώνα οι συνθήκες θα είναι βελτιωμένες, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για την πορεία του τυφώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, η πίστα είναι από τις πιο απαιτητικές του πρωταθλήματος, περιλαμβάνοντας ορισμένες από τις πιο φημισμένες στροφές, όπως την 130R και την Spoon Curve.

Η διαδρομή αποτελεί πρόκληση για οδηγούς και μονοθέσια, με την Pirelli να δίνει στις ομάδες τις τρεις πιο σκληρές που έχει στην γκάμα της (λευκή, κίτρινη, κόκκινη).

Λόγω της διαφοράς ώρας, η διαδικασία των ελεύθερων δοκιμών θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι κατατακτήριες αν δεν έχουμε αλλαγές λόγω καιρού θα πραγματοποιηθούν στις 9 το πρωί του Σαββάτου και ο αγώνας στις 8:10 την Κυριακή.

Japanese Grand Prix
Suzuka

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 04:00-05:30 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 08:00-09:30 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)

Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 06:00-07:00 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)
Κατατακτήριες: 09:00 – 10:00 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)

Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Αγώνας: 08:10 (ΕΡΤ Sports HD – Cosmote Sports 5HD)

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης