Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τη χαρακτηρίζουν «ναό της ταχύτητας». Είναι μια από τις παλαιότερες πίστες στον κόσμο, ένα θρυλικό circuit στο οποίο έχουν γραφτεί ορισμένες από τις πιο ένδοξες στιγμές στην ιστορία της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ιταλικό αυτοκινητοδρόμιο θα πραγματοποιηθεί αυτό το τριήμερο (4-6 Σεπτεμβρίου), ο 8ος αγώνας του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1. Η διαδρομή των 5.793 μέτρων θεωρείται μια από τις κορυφαίες, με τις στροφές Curva Grande, Ascari και Parabolica, να μην είναι απλώς από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και από τις πιο ξακουστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μεγάλη ευθεία, τα ισχυρότερα μονοθέσια μπορούν να πιάσουν και τα 360 χλμ./ώρα. Το ρεκόρ γύρου κρατάει από το 2014 ο Rubens Barrichello. Πλέον ήρθε η στιγμή να σπάσει.

Οι χιλιάδες tifosi θα λείψουν από τις εξέδρες και δεν θα μπορέσουν να ζητωκραυγάσουν για την αγαπημένη τους ομάδα. Ίσως αυτό να είναι καλύτερο όμως, καθώς η Ferrari παραπαίει.

Mercedes, Red Bull, Renault και Racing Point αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο. Αντίθετα, οι τοπικοί ήρωες Charles Leclerc και Sebastian Vettel θα είναι θαύμα αν βρεθούν στην πεντάδα.

Το πρόγραμμα του τριημέρου
Autodromo Nazionale Monza

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:00-13:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00-17:30

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00-14:00
Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 7/9
Αγώνας: 16:10

Οι διαδικασίες των δοκιμών, οι κατατακτήριες και ο αγώνας θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και την Cosmote TV.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης