Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Σε μια πίστα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πολλές υψομετρικές διαφορές και χάραξη που δεν επιτρέπει λάθη από τους οδηγούς, φιλοξενείται αυτό το τριήμερο ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Autodromo International do Algarve ή Portimao, όπως είναι γνωστό στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ξεχωρίζει για τις ανηφορικές στροφές, πολλές από τις οποίες είναι «τυφλές».

Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να διαχειριστούν σωστά τα ελαστικά τους, όπως αποδείχθηκε πέρυσι.

Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τις πιο σκληρές γόμες (C1 (σκληρή), C2 (μέση) και C3 (μαλακή), καθώς οι δυνάμεις που ασκούνται στο circuit είναι αρκετά μεγάλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mercedes και Red Bull Racing αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Lewis Hamilton και Max Verstappen είναι τα απόλυτα φαβορί, έχοντας από μία νίκη φέτος. Ο ένας προσπαθεί να βάλει πίεση στον άλλο, μονομαχώντας ρόδα με ρόδα. Η στρατηγική προφανώς και θα παίξει μεγάλο ρόλο, με τις ομάδες να βάζουν η μία στην άλλη την ταμπέλα του ισχυρού.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την εμφάνιση των δεύτερων οδηγών, δηλαδή των Bottas και Perez, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Lando Norris της McLaren, ο οποίος έδειξε στην Imola ότι βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα.

Το GP θα ξεκινήσει σήμερα με τις ελεύθερες δοκιμές, θα συνεχιστεί το Μεγάλο Σάββατο με τις κατατακτήριες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή του Πάσχα με τον αγώνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Grande Prémio De Portugal 2021

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 13:30 – 14:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 17:00 – 18:00

Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 14:00 – 15:00
Κατατακτήριες: 17:00

Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου
Αγώνας: 17:00

Όλες οι διαδικασίες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από το COSMOTE TV SPORT5 και την ΕΡΤ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης