Στο ξεχωριστό, λαμπερό και γκλάμουρους Μόντε Κάρλο, φιλοξενείται αυτό το τετραήμερο (24-27 Μαΐου) ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το GP διεξάγεται στους στενούς δρόμους του Μονακό και θεωρείται ο πιο φημισμένος αγώνας του  μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται για ένα από τα πιο προβεβλημένα γεγονότα της χρονιάς, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων και των μεγαλύτερων χορηγών.

Η οδήγηση στο Πριγκιπάτο αποτελεί πάντα μία συναρπαστική εμπειρία, μία διασκεδαστική πρόκληση, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Για να εκμεταλλευτείς τα τελευταία εκατοστά ή ακόμη και χιλιοστά πλάτους του δρόμου που οριοθετούν οι μπαριέρες, απαιτείται ένας συνδυασμός ακρίβειας, τεχνικής εμπειρίας και γενναιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημεία κλειδιά αποτελούν η σταθερότητα στο φρενάρισμα, η ελκτική πρόσφυση και το σωστό σετάρισμα του μονοθεσίου. Σε αυτή τη διαδρομή μεγάλη σημασία παίζει η θέση από την οποία θα εκκινήσει κάθε οδηγός. Οι προσπεράσεις είναι σχεδόν αδύνατες, οπότε, άπαντες ρίχνουν όλο το βάρος στις κατατακτήριες. 

Θυμίζουμε ότι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, στο Μονακό οι ελεύθερες δοκιμές διεξάγονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή. Ο μοναδικός δρόμος δίνεται εκ νέου στην κυκλοφορία και το Σάββατο κλείνει και πάλι, ώστε να γίνουν οι κατατακτήριες.

Grand Prix de Monaco
Monte Carlo

Πέμπτη 24 Μαΐου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:00-13:30 – COSMOTE TV
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00-17:30 – COSMOTE TV

Σάββατο 26 Μαΐου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00-14:00 – COSMOTE TV
Κατατακτήριες: 16:00 – COSMOTE TV

Κυριακή 27 Μαΐου
Αγώνας: 16:10 – COSMOTE TV – ΕΡΤ2

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης