Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα λόγω των καλοκαιρινών  διακοπών τα μονοθέσια επέστρεψαν στην πίστα του Francorchamps  στο Βέλγιο.Το Circuit de Spa-Francorchamps βρίσκεται  στο Stavelot του Βελγίου.Στην ιστορική πίστα με συνολικό μήκος 7.004 μέτρα θα γίνει την Κυριακή 29 Αυγούστου ο 12oς γύρος  του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1. Είναι ο μεγαλύτερος γύρος σε όλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα.Η πίστα  περιλαμβάνει 19 στροφές ενώ η μέγιστη ταχύτητα φθάνει στα μονοθέσια στη μεγάλη ευθεία «ακουμπάει» τα  360 χιλιόμετρα την ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δάσος των Αρδεννών γέμισε με πιστούς οπαδούς της F1.Το πρωί όλοι ήταν με αδιάβροχα μπουφάν και ομπρέλες. Το μεσημέρι η βροχή σταμάτησε και επιτέλους έστω και για λίγο βγήκε ήλιος. Ήταν αρκετό για να αλλάξει τη διάθεση όλων.

Οι οδηγοί επέστρεψαν με κέφι στο βροχερό Βέλγιο και οι πρωταγωνιστές δήλωσαν ότι θέλουν μόνο νίκη.
Αύριο θα γίνουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και αυτός που θα κάνει τον καλύτερο χρόνο θα ξεκινήσει πρώτος στην όμορφη αλλά σε αρκετά σημεία δύσκολη πίστα.Μετά την εκκίνηση υπάρχει μια δεξιά στροφή και ακολουθεί μια ευθεία με ένα γρήγορο «S» .

Οι είκοσι πιλότοι μετά τη διακοπή των τεσσάρων εβδομάδων σήμερα έκαναν τα πρώτα δοκιμαστικά στην πίστα.Στο Free Practice 1 έβρεχε. Ο Bottas έκανε τον καλύτερο χρόνο. Η χαρά του όμως δεν κράτησε για πολύ.Ο Ολλανδός στο Free Practice 2  έδειξε τις προθέσεις του.Έκανε καλύτερο χρόνο. Με μόλις 0,041 δευτερόλεπτα διαφορά πήρε την πρωτιά από τη Mercedes του Valtteri Bottas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lewis Hamilton δεν έδειξε οτι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.Τουλάχιστον στα ανεπίσημα δοκιμαστικά ήταν προβληματισμένος και λιγομίλητος.Πήρε την τρίτη θέση με 0,031 δευτερόλεπτα πίσω από τον V.Bottas.

Ο μόνος από τους οδηγούς που έλαμπε σήμερα –για να κάνουμε μια παρένθεση -ήταν ο Sergio Perez ο οποίος τελικά παραμένει στην Red Bull . Το ανακοίνωσε μάλιστα ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.O Perez βρίσκεται μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από τον  V.Bottas.Την πεντάδα συμπλήρωσαν ο Fernando Alonso με Alpine (+0.481) και ο Pierre Gasly με Alpha Tauri (+0.493).

Ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc είχε μια άσχημη στιγμή στην έξοδο της στροφής  5. Γλίστρησε και κατέληξε με ασφάλεια στα προστατευτικά λάστιχα. Ευτυχώς  δεν είχε κάποιο τραυματισμό αλλά ο αγώνας σταμάτησε. Βγήκε αμέσως βγήκε κόκκινη σημαία.

Κόκκινη σημαία βγήκε ξανά όταν ο Verstappen κατέληξε στις μπαριέρες δύο λεπτά πριν την καρό σημαία. Για άγνωστο λόγο έχασε το πίσω μέρος από την Red Bull RB16B στο Malmedy  ανεξέλεγκτα κατέληξε στις μπαριέρες. Μπορεί να βγήκε μόνος του χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης