Χάνει τη θέση του ο Rosberg

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, 10:48
Χάνει τη θέση του ο Rosberg

Ποινή 10 δευτερολέπτων επιβλήθηκε τελικά στον Nico Rosberg από τους αγωνοδίκες του GP Βρετανίας, κάτι που σημαίνει ότι χάνει τη δεύτερη θέση από τον Max Verstappen.

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Γερμανό οδηγό και τη Mercedes AMG Petronas, καθώς θεώρησαν πως παραβίασαν τους κανονισμούς σχετικά με τις οδηγίες μέσω team radio, έπειτα από το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Nico έξι γύρους πριν από το τέλος του αγώνα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Έτσι, ο Rosberg πέφτει στην τρίτη θέση και δεύτερος ανεβαίνει ο νεαρός πιλότος της Red Bull Racing. Αυτό σημαίνει ότι παίρνει 15 και όχι 18 βαθμούς, με τη διαφορά από τον Hamilton στη γενική βαθμολογία να μειώνεται στον έναν πόντο.

«Έχοντας εξετάσει εκτενώς το θέμα, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως η ομάδα έδωσε στον οδηγό κάποιες οδηγίες που επιτρέπονταν βάσει της οδηγίας 014-16. Ωστόσο, έδωσε και περαιτέρω οδηγίες που δεν επιτρέπονταν βάσει της τεχνικής οδηγίας που είχε δοθεί και που παραβίαζαν το άρθρο 27.1 των αγωνιστικών κανονισμών που απαιτεί ο οδηγός να οδηγεί το μονοθέσιο μόνος του και χωρίς βοήθεια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η γερμανική ομάδα άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας πως δεν υπήρξε παράβαση, αφού ήταν θέμα ασφάλειας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, 10:54