Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       


Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γκραν πρι της Αυστρίας Ξεκίνησε πρώτος και τερμάτισε στην ίδια θέση ο Bottas με Mercedesπου όπως ξεκίνησε, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο ολοκληρώθηκε.

Ο Valtteri Bottas ξεκίνησε από την πρώτη θέση και όπως αποδείχτηκε ο πιλότος της Mercedes κατέκτησε χωρίς δυσκολία την πρώτη θέση.

Η νίκη αυτή ήταν η δεύτερη του Φινλανδού για τη φετινή σεζόν ο οποίος συνεχίζει να κερδίζει βαθμούς και να πλησιάζει ακόμα περισσότερο τους πρωτοπόρους στην κατάταξη.

Σταθερός ο Ricciardo
Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel με Ferrari, μία θέση που ήταν αρκετή για να τον O Vettel τερμάτισε δεύτερος αλλά μεγάλωσε τη διαφορά στην βαθμολογίαδιατηρήσει στην κορυφή και να μεγαλώσει τη διαφορά από τους αντιπάλους του στην βαθμολογία, καθώς ο δεύτερος (στη βαθμολογία) Lewis Hamilton τερμάτισε στην 4η θέση αν και προσπάθησε στο τέλος για να κερδίσει κάτι παραπάνω.

Την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο νικητής του προηγούμενου γκραν πρι, Daniel Ricciardo. Ο πιλότος της Red Bull έδειξε σε ακόμα έναν αγώνα πολύ σταθερός και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα που έχει φέρει στους τελευταίους αγώνες, με πέντε βάθρα σε ισάριθμα γκραν πρι.

Η δεκάδα
Πιο πίσω ακολούθησαν οι, Raikonen (Ferrari), Grosjean (Haas), Perez (Force India), Ocon (Force Χωρίς μεγάλες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε ο αγώνας στην Αυστρία που τελικά δεν… έβρεξεIndia) Massa (Williams) και Stroll (Williams).

Ο αγώνας της Αυστρίας δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις και αλλαγές στην κατάταξη, τουλάχιστον στις πρώτες θέσεις. Εξαίρεση, η στιγμή επαφής μεταξύ Kvyat, Alonso και Verstappen, λίγο μετά την εκκίνηση που ανάγκασε τους δύο τελευταίους σε εγκατάλειψη. Αυτή μάλιστα ήταν η 5η σε 7 αγώνες για τον πιλότο της Red Bull.

Eντυπωσιακή θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τις θέσεις (9-10) που τερμάτισαν οι πιλότοι της Williams, Massa και Stroll οι οποίοι εκκίνησαν από τις 17-18 και τελικά μπήκαν και οι δύο την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα συνεχιστεί, χωρίς διακοπή, την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου όπου θα διεξαχθεί το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας στην πίστα του Silverstone.