Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Στο Kartodromo διεξήχθη την Κυριακή ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2022. Εικοσιοκτώ παθιασμένοι οδηγοί στις τρείς κατηγορίες Mini, Junior και Senior αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και κινήθηκαν στο όριο για να κάνουν τον καλύτερο χρόνο. Η  δομή που ίσχυσε στην πρεμιέρα και θα ισχύει και στους άλλους τρεις γύρους του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, περιελάμβανε Χρονομετρημένες Δοκιμές, Σκέλος Α, Ημιτελικό και Τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορία Mini: Συμμετείχαν 14 οδηγοί. Ο Νίκος Καραγιάννης (#8, Speedforce, Exprit-TM) ανέβαζε σταδιακά ρυθμό μέσα στην ημέρα, ήταν ταχύτερος στον Ημιτελικό και πανηγύρισε και στον Τελικό της κατηγορίας. Στο βάθρο τον πλαισίωσαν ο Κυπελλούχος Ελλάδος στην κατηγορία, Βασίλης Μάλαμης (#1, Speedforce, Exprit-TM) και ο Αντώνης Βούρος (#27, Saganas Team, BirelART-TM).

Κατηγορία Μini Β: Συμμετείχαν πέντε αγωνιζόμενοι. Ο Σωτήρης Μανάβης (#22 PRT Motorsport, Tony Kart-TM) ήταν οι απόλυτος κυρίαρχος και στα τρία αγωνιστικά σκέλη. Όλοι οι αθλητές της κατηγορίας χρησιμοποιούσαν κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting και ελαστικά Vega.

Κατηγορία Junior : Συμμετείχαν έξι αξιόμαχες συμμετοχές, που πάλεψαν με τα χρονόμετρα και τις απαιτητικές συνθήκες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά κινητήρες Rotax και ελαστικά LeCont. Ο Μανώλης Λιουδάκης (#29, Speedforce, LN Kart-Rotax) τοποθετήθηκε στην κορυφή από τον Ημιτελικό κι έπειτα πρώτευσε και στον Τελικό. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Χριστόφορος Μπέζας (#254, DR Rotax Racing, Danillo Rossi-Rotax) και Βασίλης Αποστολίδης (#201, Galaxy Motorsports, Parolin-Rotax)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορία Senior : Και σ αυτήν την κατηγορία το μοτίβο ήταν παρόμοιο.Έξι οδηγοί, ο ένας καλύτερος από τον άλλον μόλις σηκώθηκε η σημαία  «όρμησαν» για τη νίκη. Και οι έξι έτρεχαν με κινητήρες IAME X30 και χρησιμοποίησαν ελαστικά LeCont. Ο Στυλιάνος Πετρίσης (#1, Speedforce, Exprit-IAME) είδε πρώτος την καρό σημαία στον Ημιτελικό και τον Τελικό, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πλάι του στην τελική μονομαχία ήταν ο Γιάννης Περιστεράς (#281, GSR Team, Tony Kart-IAME) και ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (#456, Galaxy Motorsports, Parolin-IAME).

Οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting έχουν χορηγό την  Autovision (ένα σπουδαίο όνομα στο χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ). Διοργανώνονται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team Το ραντεβού για τον επόμενο αγώνα έχει δοθεί για τις 26 Ιουνίου στην Καλαμάτα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης