Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Στη Χαλκίδα έγινε ο προτελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games και οι μονομαχίες κράτησαν μέχρι την καρό σημαία. Ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) με διαφορά μόλις 0.265’’ κέρδισε τον αγώνα από τον πολύ καλό Χρήστο Παπαδογεωργό (Semog Trophy) , ο οποίος ήταν και η μεγάλη έκπληξη του αγώνα. Στη Χαλκίδα, έναν αγώνα πριν την αυλαία της αγωνιστικής χρονιάς ,ο Γ.Χεκιμιάν , στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βροχή του Σαββάτου είχε λασπώσει αρκετά την διαδρομή αλλά με τη βοήθεια του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η διαδρομή βελτιώθηκε σημαντικά και ο αγώνας έγινε χωρίς προβλήματα.

Στο πρώτο πέρασμα ταχύτερος ήταν ο Χρήστος Παπαδογεωργός, που μετά απουσία μιας χρονιάς επέστρεψε στα EKO Racing Dirt Games. Ακολούθησαν οι Γ. Χεκιμιάν και Μ. Δημούσης (Semog Bravo) . Η κατάσταση δεν άλλαξε στις δυο πρώτες θέσεις στο δεύτερο πέρασμα, με τον DPAL (Semog Bravo) να γράφει τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Στο τρίτο και στο τέταρτο πέρασμα ο Χεκιμιάν πέρασε στην αντεπίθεση, επικρατώντας στο τέλος οριακά του Παπαδογεωργού, για μόλις 0.265’’, ενώ DPAL κατάφερε να τερματίσει τρίτος, υποσκελίζοντας τους Σπύρο Ράπτη (Kamikaz K3) και Μιχάλη Δημούση (Semog Bravo), με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο τελευταίο πέρασμα και να μην καταφέρνει να κρατηθεί ζωντανός στην μάχη για το Πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους ιδιώτες, ο Χρήστος Παπαδογεωργός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, ενώ στο βάθρο τον πλαισίωσαν οι DPAL και Μιχάλης Δημούσης.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας (Rage Mcrae) στην κατηγορία Open, έδωσε θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στην πίστα Μοτοκρος της Χαλκίδας, ενώ στα αυτοκίνητα οι Αντώνης Κωτσόπουλος VW Golf και Ευθύμιος Κυρίτσης Subaru Impreza, ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα τις προσπάθειες τους, με τον Κυρίτση να είναι ταχύτερος των δυο.

Την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα είχε η ΑΛΑ Λαμίας με την συμπαράσταση του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Τα EKO Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στη Betsson.

Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Τροχοί. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.
Ο επόμενος, και τελευταίος, αγώνας του Πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί με κανόνες Rallycross, στις 3-4 Δεκεμβρίου στο «Διαδρόμιο»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης