Tη δική του θέση στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, απέκτησε το 6ο P.I.C.K. Λουξ COLA, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σαββατοκύριακο 27 – 28 Σεπτεμβρίου 2014. Το διεθνές σιρκουί καρτ για έκτη συνεχόμενη χρονιά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και απέδειξε ότι αποτελεί ένα από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χιλιάδες κόσμου, από την Πάτρα και άλλες περιοχές της χώρας, κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι είχαν μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα και παρακολούθησαν το διήμερο αγωνιστικό μέρος του 6ου P.I.C.K. Λουξ COLA, καθώς και τις παράλληλες δράσεις, events και επιδείξεις που εκτίναξαν την αδρεναλίνη στα ύψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To zougla.gr ήταν εκεί... Στην φωτογραφία ένα μονοθέσιο Formula Gloria

Εκρηκτική ατμόσφαιρα
Για δύο ημέρες η δράση για επισκέπτες, θεατές, αγωνιζομένους, ομάδες υποστήριξης, φορείς, χορηγούς κλπ, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Αγωνιστικά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, πρωτότυπα, drift cars, ένταση, δυνατοί ρυθμοί, δημιούργησαν μια «εκρηκτική» ατμόσφαιρα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων, ενώ η πλατεία Γεωργίου, μετατράπηκε σε ένα τεράστιο σταθμό pit.

Εκτός όμως, από τους επισκέπτες και τους θεατές που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με το θέαμα που προσέφεραν απλόχερα οι διαγωνιζόμενοι, αλλά και οι ομάδες με τα ριψοκίνδυνα show που έκοβαν την ανάσα. Οι δεκάδες οδηγοί των καρτ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ αναγνώρισαν την επιτυχή έκβαση των αγώνων που για ακόμη μία φορά έγιναν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Οι φετινές συμμετοχές και στις πέντε κατηγορίες άγγιξαν τις 70, ενώ οι οδηγοί προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα, αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες και ανεβάζοντας τους σφυγμούς στις… 18.000 στροφές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία της Κατερίνας Στικούδη δεν πέρασε απαρατήρητη

Παράλληλες εκδηλώσεις
Το θερμό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι ακροβατικές ομάδες που έκοβαν την ανάσα με τα ριψοκίνδυνα σόου που παρουσίασαν. Ο Ricardo από την Πορτογαλία, επικεφαλής της ακροβατικής ομάδας «Arrepiado» χάρισε μοναδικές στιγμές με ακροβατικά πάνω σε δύο τροχούς, αλλά και στο ειδικά διαμορφωμένο του όχημα Smart. Επίσης εμφανίστηκε η ομάδα «Kosmocar EKO Ducati Team» με τους οδηγούς της Λευτέρη Πίππο και Γιώργο Παπασταύρου και τις πανέμορφες Ducati Panigale, ενώ οι θεατές απόλαυσαν ένα υπέροχο Drift Show από την ομάδα «Frenzy drift team» και τους Αποστόλη και Γιάννη Παπαλεξόπουλο. Παράλληλα, ξεχωριστή ήταν και η παρουσία δύο οχημάτων 4×4 της Πατρινής ομάδας  «skarta ekato… Off Road Team». Γι ακόμη μία χρονιά, στη διάρκεια των αγώνων,  εμφανίστηκε και ένα ιδιαίτεραο safety car, που φέτος ήταν ένα Nissan GT-R με απόδοση πάνω από 1000 ίππους, το οποίο εντυπωσίασε με τις δυνατότητές του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στην πλατεία Γεωργίου βρίσκονταν παλαιά οχήματα της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.ΙΑ), τα οποία το πρωί της Κυριακής «βγήκαν» και στην κεντρική πίστα, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να τα θαυμάσουν, ενώ ο κόσμος απόλαυσε και τις Formula Gloria. Τέλος, την εμφάνιση της έκανε και η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και το πρωτότυπο όχημα «Trireme» της ομάδας Poseidon του ΤΕΙ Πειραιά.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

 
Ο Μίλτος Κύρκος κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία DD1
O Μηνάς Μπενής τερμάτισε στην 2η θέση στην κατηγορία DD2
Τρίτη θέση στην DD2 για τον Επαμεινώνδα Ζαφειράκη
Το βάθρο της κατηγορίας D Cup (1ος: Χρίστος Δούβρης, 2ος: Φώτης Δούβρης, 3ος: Παναγιώτης Τσώνης)
O Καρούνης κέρδισε την κατηγορία DD2 Masters
Δεύτερη θέση γαι τον Τσιδώνη στην DD2 Masters
Δεκάδες περίπτερα με αξεσουάρ καρτ ήταν το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα
Άλλη πόλη η Πάτρα με την διεξαγωγή του PICK
Οι όμορφες παρουσίες δεν έλειψαν από τη διήμερη γιορτή
Αναμνηστική φωτογραφία με αθλητές...
Give me five... για καλή τύχη!!!
Τα σόου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών
Η Κατερίνα Στικούδη πήρε γεύση από καρτ...
Ο Αλέξανδρος Ντάρσυ νικητής στην κατηγορία Mini
Δεύτερη θέση στην κατηγορία Mini για τον Σωτήρη Αθανασόπουλο
Βάθρο για τον Ανδρέα Δεβετζόγλου στην κατηγορία MiniΟ Στέλιος Σαγανάς κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Senior, ωστόσο εκκρεμεί τελική απόφαση της ΟΜΑΕ για αντικανονικό προσπέρασμα
O Κώστας Μαιτός τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Senior
Τρίτος στην Senior για τον Δημήτρη Ζερβό
Ο Φίλιππος Καλέσης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Super
Δεύτερος στην Super τερμάτισε ο Σέρκος Μοβσεσιάν
Βάθρο για τον Άκη Βασιλέρη στην κατηγορία Super

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης