Συναγωνισμός με κακές καιρικές συνθήκες στο Kartodromo- Η επιστροφή για το Κύπελλο Ελλάδας Karting

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, 10:01
Συναγωνισμός με κακές καιρικές συνθήκες στο Kartodromo- Η επιστροφή για το Κύπελλο Ελλάδας Karting

 
Ο θεσμός για το Κύπελλο Ελλάδας Karting επέστρεψε μετά από τρεις αγωνιστικές σεζόν.Το ραντεβού δόθηκε στο Kartodromo και οι συμμετέχοντες στην πρώτη εγχώρια διοργάνωση karting για το 2022, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η πίστα βρεγμένη αλλά ο συναγωνισμός έντονος. Οι 17 ταλαντούχοι οδηγοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Για πρώτη φορά στην κατηγορία Mini, οι 13 συμμετέχοντες είχαν στη διάθεση τους κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting, ενώ χρησιμοποιούσαν ελαστικά Vega. Μεγάλος πρωταγωνιστής αποδείχθηκε ο Βασίλης Μαλαμής (#1, Speedforce, Exprit-TM) που μετά την pole position, πήρε τη νίκη τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2022. Μοιράστηκε το βάθρο με τους Νικόλαο Καραγιάννη (#8, Speedforce, Exprit-TM) και Θάνο Ζάχο (#62, Praga Zahos Karting, Praga-IAME) που τον ακολούθησαν -με την ίδια σειρά- σε ημιτελικό και τελικό.

Έβδομος στην κατηγορία και Κυπελλούχος στην κλάση Mini B, ήταν ο Έκτορας Τσέντας (#24, Zorri Motorsport Birelart, Birelart-TM). Πίσω του πλασαρίστηκαν οι Κωνσταντίνος Κουντούρης (#70, Praga Zahos Karting, Praga-TM) και Γιώργος Ψαρουδάκης (#44, Ψαρουδάκης Σταύρος, Kosmic-TM).

Στην κατηγορία Junior όπου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά κινητήρες Rotax Max Evo και ελαστικά LeCont, είχαμε εναλλαγές στην κορυφή στην πορεία της ημέρας.

Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (#26, Praga Zahos Karting, Praga-Rotax) ήταν ταχύτερος στις χρονομετρημένες δοκιμές, όμως στον ημιτελικό τερμάτισε πίσω από τον Μανώλη Λιουδάκη (#29, Speedforce, Exprit-Rotax). Ωστόσο, στην κρίσιμη μάχη, αυτή του τελικού, επικράτησε του αντιπάλου του και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2022. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χριστόφορος Μπέζας (#254, DR Rotax Racing, Danillo Rossi-Rotax).

Το Κύπελλο Ελλάδας Karting είχε τη χορηγία της Autovision, διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια είχε η IRON Team.
Το επόμενο ραντεβού για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, δόθηκε και πάλι στο Kartodromo.
 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, 10:01