Ο Fernando Alonso είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους οδηγούς της F1 τα τελευταία χρόνια. Η φετινή του πορεία όμως είναι αξιομνημόνευτη, αν λάβουμε υπόψη ότι δεν έχει το καλύτερο και πιο γρήγορο μονοθέσιο.

Παρά τα όποια μειονεκτήματα της Ferrari, o Ισπανός οδηγός είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και συνεπής σε κάθε αγώνα, γεγονός που το έχει φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε 14 Grand Prix έχει καταφέρει να βρεθεί τρείς φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και άλλες πέντε στο podium. Η τύχη είναι σαφώς με το μέρος του, ωστόσο δεν παίζει μόνο αυτή ρόλο.

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, έκανε την πιο χαρακτηριστική ατάκα της χρονιάς, με το «Ο Fernando είναι εκνευριστικός. Ότι και να κάνουμε συνεχίζει να ανεβαίνει στο βάθρο σε κάθε αγώνα» και συνέχισε λέγοντας «η μάχη για το πρωτάθλημα είναι ανοικτή ακόμα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και την ίδια στιγμή o Alonso να μένει πιο πίσω».

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο οδηγός της Ferrari έχει μόλις μια εγκατάλειψη τη φετινή σεζόν, ο Vettel δύο και ο Hamilton τέσσερις. Με μόλις έξι αγώνες να απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας, η συνέπεια των ομάδων και η διάρκεια στην απόδοση είναι αυτή που θα κρίνει τον τίτλο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος