Ο Marc Marquez ήταν ο μεγάλος νικητής του GP της Αργεντινής, με τους δύο αναβάτες της Ducati να χάνουν μέσα από τα χέρια τους το βάθρο, δίνοντας την ευκαιρία στους Rossi και Pedrosa να βρεθούν ανέλπιστα στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας στην πίστα Terma de rio Hondο ήταν εκπληκτικός, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μέχρι την τελευταία στροφή. Marquez και Rossi πάλευαν ρόδα με ρόδα μέχρι τον 11ο γύρο, αλλά μετά την αναγκαστική αλλαγή μοτοσικλέτας ο Ισπανός αναβάτης της Honda πήρε σημαντικό προβάδισμα και δεν απειλήθηκε από κανέναν.

O VR46 στο δεύτερο μισό άρχισε να χάνει έδαφος, με τον εξαιρετικό Maverick Vinales με τη Suzuki να τον προσπερνά, αλλά να πέφτει τέσσερις γύρους πριν από το τέλος. Οι δύο Ducati που ακολουθούν περνούν μπροστά του στον προτελευταίο γύρο και όλα δείχνουν ότι ο Rossi θα τερματίσει τέταρτος. Όμως, στη στροφή 12, ο Iannone μπαίνει επιθετικά από την εσωτερική και παρασύρει τον Dovizioso, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη. Οι οδηγοί της ιταλικής ομάδας χάνουν μέσα από τα χέρια τους το βάθρο, κάνοντας ένα ανέλπιστο δώρο στον Valentino.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την απογοήτευσή του, ο Dovizioso σηκώνει τη μοτοσικλέτα του και αρχίζει να τη σπρώχνει με τα χέρια μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, προκειμένου να πάρει έστω τους τρεις πόντους της 13ης θέσης.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης