Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν χρειάστηκε παρά μόνο δύο ημέρες δοκιμών με την Aprilia για να πειστεί ο Maverick Vinales ότι είναι Μέχρι το τέλος της σεζόν ο Vinales θα οδηγήσει την Aprilia RS-GP.έτοιμος να αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα και τη νέα του μοτοσικλέτα. Ο Ισπανός ολοκλήρωσε το διήμερο τεστ με την Aprilia στο Misano με επιτυχία και αποφάσισε από κοινού με την ομάδα ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στις πίστες άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aprilia, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα στην πίστα του Aragon, ο Vinales θα αντικαταστήσει τον Lorenzo Savadori και θα αγωνιστεί στο πλευρό του Aleix Espargaro. Μάλιστα, το εργοστάσιο από το Noale προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω ανακοινώνοντας ότι ο Vinales θα αγωνιστεί στους υπόλοιπους αγώνες του 2021 με τη νέα του ομάδα.

Ο Vinales έχει δουλέψει ξανά με τον Aleix Espargaro και έχει τις καλύτερες σχέσεις.

Η προετοιμασία για το 2022 αρχίζει στο Aragon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Vinales έμεινε πολύ ικανοποιημένος με τη μοτοσικλέτα της Aprilia και του άρεσε ιδιαίτερα ο V4 κινητήρας, Ο Vinales ανάφερε ότι πρέπει να μάθει να φρενάρει όπως ο Aleix Espargaro.ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του ότι θα επιστρέψει τόσο σύντομα στα paddock του MotoGP. «Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που ήμουν άμεσα γρήγορος. Φυσικά, έχουμε αρκετή δουλειά ακόμα να κάνουμε και θέλω περισσότερους γύρους με τη μοτοσικλέτα» ήταν τα πρώτα λόγια του Vinales.

Ο Massimo Rivola, CEO της Aprilia Racing, τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το 2022. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο Maverick θα δείξει την αξία του αμέσως, από το GP του Aragon. Είχε εξαιρετική αίσθηση με τη μοτοσικλέτα και την ομάδα αμέσως». Ο Rivola σημείωσε επίσης ότι ο Savadori θα είναι ο αναβάτης δοκιμών της ομάδας και μόλις επιστρέψει από τον τραυματισμό του θα κάνει wildcard συμμετοχές σε επιλεγμένα GP μέσα στο 2021.

Η δουλειά ξεκίνησε για τον Vinales και τους μηχανικούς της Aprilia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ θετικό το πρώτο τεστ του Vinales με την Aprilia

Επιβεβαιώθηκε ο Dovizioso στη Yamaha

MotoGP Μ. Βρετανίας: Χωρίς αντίπαλο ο Quartararo κέρδισε εύκολα στο Silverstone

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης