Βολές κατά των αναβατών της Repsol Honda εξαπέλυσε ο Valentino Rossi, μετά το τέλος του αγώνα στη Βαλένθια, κατηγορώντας τους ότι βοήθησαν τον Lorenzo να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Marc Marquez και Dani Pedrosa, αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς του Ιταλού αναβάτη, ο οποίος είναι πυρ και μανία μαζί τους, μετά τα όσα συνέβησαν στα τρία τελευταία GP της σεζόν και ειδικά στο φινάλε. Ωστόσο και οι δύο θεωρούν ότι δεν έπαιξαν το ρόλο του σωματοφύλακα του συμπατριώτη τους.

«Τόσο εγώ, όσο και ο Dani, πιέσαμε στο 100% παρά το γεγονός ότι ξέραμε πως έχουμε πρόβλημα με το μπροστινό ελαστικό σε υψηλές θερμοκρασίες.  Αν είχα προσπαθήσει να παίξω τον σωματοφύλακα του Lorenzo, θα έμενα πέντε ή έξι δευτερόλεπτα πίσω του και δεν θα έπαιρνα το ρίσκο να τον ακολουθήσω. Είχε πει τα ίδια και στο Phillip Island και ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω γιατί στην Αυστραλία του έδωσα πέντε βαθμούς, ενώ ο Iannone του στέρησε τρεις. Μετά δώσαμε τα χέρια και όλα ήταν εντάξει. Ωστόσο, πήγαμε στη Μαλαισία και ακολούθως είχαμε αυτά τα γεγονότα. Στόχος μου είναι πάντα να παλέυω για τη νίκη», δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος ο Marquez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Pedrosa είπε: «Προσπάθησα όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν ένιωθα άνετα και όλοι μπορείτε να δείτε πόσο δυσκολευόμουν στον αγώνα. Στο τέλος οδήγησα τέλεια, αλλά δεν νομίζω ότι ο Valentino μπορεί να πει πως ένιωθα εγώ στη μοτοσικλέτα μου».

Βέβαια, λίγο πριν ο Lorenzo είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. «Φυσικά και ήξεραν τι παιζόταν. Σίγουρα με βοήθησε το γεγονός ότι είναι Ισπανοί. Σε άλλο αγώνα θα προσπαθούσαν να με προσπεράσουν, αλλά δεν το έκαναν σήμερα. Το ίδιο θα συνέβαινε και στον Rossi αν πίσω του ήταν Ιταλοί. Ο τίτλος έπρεπε να μείνει στην Ισπανία».

Λίγο αργότερα, ο πρωταθλητής του 2015 άλλαξε τις δηλώσεις, προσπαθώντας να τα μαζέψει, αλλά το κακό είχε γίνει. Ο Rossi δεν μπορεί να χωνέψει πως έχασε τον 10ο τίτλο και οι Ισπανοί αμαύρωσαν τη φήμη τους, παρότι εξαιρετικοί οδηγοί.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης