Σε ένα συναρπαστικό αγώνα που καθήλωσε τους 100.000 θεατές στην εξέδρα και εκατομμύρια ακόμα στις τηλεοράσεις, ο Valentino Rossi πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στη Βαρκελώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο VR46 έδωσε μεγάλη μάχη με τον Marc Marquez και μπήκε ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου. Ο 37χρονος σούπερ σταρ είχε εκπληκτικό ρυθμό και παρότι βρέθηκε στην όγδοη θέση μετά την εκκίνηση, κατάφερε να περάσει τους πάντες, αφήνοντας δεύτερο τον αναβάτη της Repsol Honda. Από την άλλη πλευρά, ο Jorge Lorenzo είχε ένα καταστροφικό αγώνα και τέθηκε νοκ άουτ μετά από επαφή με τον Iannone.

Τρίτος τερμάτισε ο Dani Pedrosa, με τον Maverick Vinales να μένει τέταρτος και τον Pol Espargaro να τους ακολουθεί. Η νίκη του Rossi έβαλε και πάλι φωτιά στο πρωτάθλημα, με τον Marquez να προηγείται με 125 βαθμούς, τον Lorenzo να έχει 115 και τον Doctor 103.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το highlight του Grand Prix της Βαρκελώνης ήταν η χειραψία των Rossi –Marquez στο parc ferme. O Ιταλός κινήθηκε προς το μέρος του νεαρού Ισπανού και του έδωσε το χέρι για πρώτη φορά μετά τα όσα συνέβησαν πέρυσι στη Μαλαισία. Η κίνηση αυτή ενθουσίασε τους πάντες και ιδιαίτερα τον Marquez, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν το περίμενε. Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου χτύπησε τον συναθλητή του στην πλάτη σε ένδειξη σεβασμού, λέγοντας πως αυτό που συνέβη είναι πολύ σημαντικό για το σπορ.

Rossi, Marquez και Pedrosa εμφανίστηκαν με μαύρα μπλουζάκια στο podium των νικητών, τα οποία έγραφαν «για πάντα στις καρδιές μας LS39» προς τιμήν της μνήμης του Luis Salom που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών του Moto 2.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης