Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά στον χώρο του μηχανοκινήτου αθλητισμού, με τους αναβάτες να προσφέρουν εκπληκτικό θέαμα σε κάθε αγώνα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με τους οδηγούς της Formula 1, οι αναβάτες του MotoGP ρισκάρουν περισσότερο, με τις πτώσεις και τους τραυματισμούς να είναι κάτι σύνηθες. Παρόλα αυτά, τα χρήματα που λαμβάνουν είναι πολύ λιγότερα, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο, στο άκρως επιτυχημένο εμπορικό τμήμα της F1 και τους χορηγούς.   

Για παράδειγμα, το μεγάλο αστέρι, Valentino Rossi και οι πρωταθλητές Marc Marquez και Jorge Lorenzo, παίρνουν το 1/3 των μισθών των Lewis Hamilton, Sebastian Vettel και Fernando Alonso.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ιταλικό insella.it., το μεγαλύτερο συμβόλαιο φέτος έχει ο Lorenzo. Ο Ισπανός αναβάτης που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ducati, λαμβάνει 12.500.000 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τον ακολουθεί ο Marquez της Repsol Honda με 9.000.000, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Rossi με 6.500.000.

Ο Dani Pedrosa είναι αρκετά πιο κάτω με 2.500.000 ευρώ, ο Andrea Dovizioso έχει υπογράψει με τη Ducati για 1,5 εκατ., όσα και ο Andrea Iannone με τη Suzuki. Το ίδιο ποσό παίρνει ο Maverick Vinales από τη Yamaha, με τον Aleix Espargaro να αμείβεται από την Aprilia με 1 εκατ. τον χρόνο.

Στην ένατη θέση είναι ο Cal Crutchlow με 800.000 ευρώ, στην 10η ο Alex Rins επίσης με 800.000 και στην 11η ο Pol Espargaro με 750.000.

Να σημειώσουμε ό,τι τα χρήματα αφορούν αποκλειστικά τα συμβόλαια με τις ομάδες και όχι τα κέρδη από χορηγούς και διαφημίσεις. Ο VR46 είναι από τους πιο πλούσιους αθλητές, καθώς στην καριέρα του έχει κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης