Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Αυτό το διαζύγιο τελικά δε θα ήταν βελούδινο όπως πολλοί θα περίμεναν. Ο λόγος για τον Maverick Vinales Ο λόγος σύμφωνα με τη Yamaha είναι “ανεξήγητα αντικανονική χρήση του κινητήρα”ο οποίος αποφάσισε πριν από μερικές εβδομάδες να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη Yamaha στο τέλος του 2021 εμφανώς δυσαρεστημένος με την αντιμετώπιση της ομάδας προς εκείνον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha δέχτηκε, αν και με δυσφορία, την απόφαση του Ισπανού αναβάτη, ωστόσο η ένταση παρέμεινε στον αέρα με δηλώσεις εκατέρωθεν. Η επιστροφή μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα φαίνεται πως έφερε ξανά ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές ιδιαίτερα μετά την απογοητευτική εμφάνιση του Vinales στο Red Bull Ring.

Πυροτεχνήματα άναψε η Yamaha με την αποβολή του Vinales από το GP της Αυστρίας.

Πολύ πιθανό να μη βγάλει τη σεζόν ο Vinales με τη Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha λοιπόν, λίγες ώρες πριν εκκινήσει το GP της Αυστρίας ανακοίνωσε πως αποσύρει τον Maverick Η σχέση των δύο πλευρών έχει διαρραγεί οριστικά!Vinales από το αγωνιστικό τριήμερο. Η αιτιολογία είναι πως διαπιστώθηκε ότι ο Vinales δημιούργησε πρόβλημα στον κινητήρα της M1 του στον προηγούμενο αγώνα με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλής για τον ίδιο τον αναβάτη και τους υπόλοιπους του grid.

Το σημαντικότερο ίσως κομμάτι της ανακοίνωσης παρόλα αυτά είναι ότι γίνεται αναφορά και στους μελλοντικούς αγώνες με τον αναβάτη της Yamaha να κινδυνεύει να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Αντικαταστάτης για το GP της Αυστρίας δεν έχει οριστεί.

Το περιστατικό πάντως στην επανεκκίνηση του αγώνα της Στυρίας την προηγούμενη Κυριακή όταν σταμάτησε ο κινητήρας της Yamaha του Vinales στη σχάρα εκκίνησης ήταν η σταγόνα που γέμισε το ποτήρι της δυσαρέσκειας στη σχέση των δύο πλευρών. Ο Vinales πάντως όπως όλα δείχνουν έχει συμφωνήσει με την Aprilia να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γαϊτανάκι της μεταγραφής του Vinales καλά κρατεί

MotoGP Αυστρίας: Προβλέψεις για το MotoGP στο Spielberg Red Bull Ring

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης