Του Νίκου Τσαμάνδουρα

17ος Αγώνας, 28 Οκτώβρη 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα έχει κριθεί, σήμερα είδαμε ένα αγώνα με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ανώτερος όλων; Ο Maverick Viniales!

Μπορεί να έκανε μια χείριστη εκκίνηση χάνοντας 8 θέσεις με το «καλημέρα», ωστόσο ο νεαρός Ισπανόςαναβάτης της Yamaha δεν το έβαλε κάτω και με επιμονή και υπομονή πήρε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Κυριολεκτικά με δάκρυα στα μάτια, δάκρυα χαράς και για τη Yamaha που είχε να δει νίκη από πέρυσι στο Ολλανδικό grand prix. 28 ήταν και οι αγώνες που είχε να δει νίκη ο Viniales, επομένως εύκολα καταλαβαίνει κανείς τη χαρά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Andrea Iannone, δικαιολογώντας απόλυτα το παρατσούκλι «Maniac», με την οδήγηση του να είναι.. σαν μανιακού, με σκαμπανεβάσματα από τη 5η έως τη 2η τελικά θέση, με ένα ρυθμό που στους 3 τελευταίους γύρους ροκάνιζε και τη διαφορά από τον Viniales μπροστά! Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Andrea Dovizioso, που κόντραρε στα ίσια τον Iannone χωρίς όμως να πάρει ακραία ρίσκα.

Αναβάτης-έκπληξη στην 4η θέση ο Alvaro Bautista. Ο «αναπληρωματικός» του τραυματία Jorge Lorenzo φλέρταρε ως και με τη 2η θέση, εντυπωσιάζοντας άπαντες. Εξίσου εντυπωσιακός και ο Alex Rins, που πήρε την 5η θέση στο τέλος από το Valentino Rossi, ο οποίος σήμερα μάλλον πρέπει να απογοητεύτηκε αρκετά αφού για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα φλέρταρε με το βάθρο. Πίσω του τερμάτισε ο Jack Miller, οριοδοτώντας τους αναβάτες που ήταν κοντά στο γκρουπ των πρώτων. Στην 8η θέση πολύ πίσω από το πρωτοπόρο γκρουπ, τερμάτισε ο Franco Morbidelli, με τους Aleix Espargaro και Bradley Smith να κλείνουν την πρώτη 10άδα. Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Po.Espargaro, Syahrin, Pedrosa, Marquez και Zarco. Στα 2 τελευταία ονόματα αξίζει να σταθούμε μιας και ο Zarco έπεσε με πάνω από 300χλμ/ω πάνω στην ουρά του Marquez. To αποτέλεσμα ήταν η πτώση του Γάλλου και ένα διαλυμένο υποπλαίσιο για τον Ισπανό που αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη, με τους 2 αναβάτες να γλυτώνουν τα χειρότερα.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ, με το αγωνιστικό μας ραντεβού να ανανεώνεται για τον προτελευταίο γύρο της φετινής σεζόν, στις 4 Νοέμβρη στη Μαλαισία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης