Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Μπορεί να πέρασε μέσω του Q1 ωστόσο η δυσκολία του πρώτου σκέλους των δοκιμών απεδείχθη απλά μια ευκαιρία για ένα ακόμη νέο ρεκόρ για το Marc Marquez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό γιατί η 50η pole position του Marquez είναι και η πρώτη που σημειώνεται από αναβάτη του Q1! Δίπλα του στη σχάρα εκκίνησης θα είναι ο Valentino Rossi που έδειξε ότι η Chang ταράζει στη M1 καθώς ήταν πιο αργός κατά μόλις 11 εκατοστά του δευτερολέπτου από την κορυφή. Η πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης ολοκληρώνεται από τρίτο διαφορετικό κατασκευαστή, τη Ducati και συγκεκριμένα εκείνη του Andrea Dovizioso.

O Maverick Viniales επιβεβαιώνει τα καλά νέα για τη Yamaha όντας ο 4ος ταχύτερος. Τους δορυφορικούς αναβάτες αντιπροσωπεί πρώτος ο Cal Crutchlow από την 5η θέση, με τη δεύτερη σειρά της σχάρας εκκίνησης να ολοκληρώνεται από τη Suzuki του Andrea Iannone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Dani Pedrosa, Johann Zarco και Danillo Petrucci είναι τα ονόματα της τρίτης σειράς της σχάρας εκκίνησης, ενώ η 12άδα του Q2 ολοκληρώθηκε από τους Jack Miller, Alex Rins και Alvaro Bautista. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων εδώ.

«Προγνωστικά»

Το ιστορικό εδώ δεν βοηθάει ιδιαίτερα καθώς… δεν υπάρχει! Ωστόσο η άσφαλτος της πίστας του Buriram φαίνεται να ταιριάζει κυρίως στη Yamaha που έκανε και τη μεγαλύτερη πρόοδο εκεί.  Οπότε θα μαντέψουμε για αύριο το 1-3 για τη Yamaha με τους Rossi και Viniales στις αντίστοιχες θέσεις, ενώ ανάμεσα τους θα μπορούσε «χαλαρά» να τερματίσει ο Marc Marquez.

Αύριο ξυπνάμε πρωί μιας και ο αγώνας είναι στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδος. Στο ενδιάμεσο ας πάμε μια βόλτα ως τη σημερινή pole position με το Marc Marquez.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης