Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η πίστα του Red Bull Ring στην Αυστρία φαίνεται αρέσει πολύ στον Jorge Martin. Ο νεαρός Ισπανός τηςΑυτή είναι η τρίτη pole position του Martin φέτος. Pramac Ducati μετά την απόλυτη κυριαρχία του την προηγούμενη εβδομάδα στην αυστριακή πίστα έδειξε έτοιμος να επαναλάβει τον θρίαμβό του και αυτό το αγωνιστικό τριήμερο. Κατάφερε, σπάζοντας το ρεκόρ πίστας, να κατακτήσει την pole position και να βάλει υποψηφιότητα για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Γάλλος έχει πλασαριστεί ξανά στην πρώτη σειρά και θα προσπαθήσει την Κυριακή να σπάσει την κυριαρχία της Ducati κατακτώντας τη νίκη.

Ανεβασμένος ο Marquez θέλει ένα καλό αποτέλεσμα στην Αυστρία.

Οι Ducati έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά Honda, Suzuki και Yamaha παραμονεύουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati, ενώ ο Johann Zarco έμεινε στην 4η Ζήτησε τελικά συγνώμη ο Maverick Vinales από τη Yamahaθέση. Ο Γάλλος της Pramac Ducati έχει ανεβάσει τον ρυθμό του αυτό το τριήμερο και δεν αποκλείεται να τον δούμε αύριο να παλεύει για τη νίκη. Τη δεύτερη σειρά του grid συμπληρώνουν οι Marc Marquez και Jack Miller με τον Ισπανό της Repsol Honda να εμφανίζεται βελτιωμένος.

Στη δεκάδα κατάφεραν να μπουν οι Joan Mir (Suzuki), Aleix Espargaro (Aprilia), Miguel Oliveira (KTM) και Brad Binder (KTM), ενώ μόλις στην 13η θέση έμεινε ο Alex Rins με τη δεύτερη Suzuki. Ο Valentino Rossi ήταν μόλις 18ος, ενώ ο Cal Crutchlow, ο οποίος αντικαθιστά τον Franco Morbidelli στην Petronas Yamaha, έμεινε στην τελευταία θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 15:00 το μεσημέρι.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha αποσύρει τον Vinales από το GP της Αυστρίας

MotoGP Αυστρίας: Προβλέψεις για το MotoGP στο Spielberg Red Bull Ring

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης