Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από την απίθανη νίκη του rookie Jorge Martin την περασμένη Κυριακή στο Στη σκιά του μεγάλου αντίο του Valentino Rossi το GP της ΑυστρίαςRed Bull Ring και είμαστε πάλι έτοιμοι για ακόμα μια μάχη. Στην Αυστρία και την πίστα Spielberg πραγματοποιείται ο 11ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωτάθλημα MotoGP με τους αναβάτες να επιστρέφουν στο μέρος που χαρακτηρίζουν ως “το πιο επικίνδυνο στο αγωνιστικό ημερολόγιο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες ενός συγκλονιστικού γεγονότος που έκανε όλο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό να τρανταχτεί. Φυσικά, μιλάμε για την ανακοίνωση της αποχώρησης από το MotoGP του Valentino Rossi ο οποίος στο τέλος της χρονιάς κρεμάει τα… γάντια του. Σχεδόν σύσσωμος ο κόσμος του αθλητισμού και όχι μόνο έσπευσε να συγχαρεί για την καριέρα του τον Rossi. Ακόμα και οι πιο μισητοί εχθροί του όπως ο Max Biaggi και ο Marc Marquez είχαν έναν καλό λόγο για τον Ιταλό ο οποίος πλέον θα συνεχίσει στο MotoGP ως ιδιοκτήτης ομάδας και ίσως τον δούμε να αγωνίζεται σε κάποιο πρωτάθλημα αυτοκινήτου, ίσως το DTM.

Ο Rossi άφησε ανοιχτή την πόρτα να αγωνιστεί στο DTM πρωτάθλημα τουρισμού της Γερμανίας.

Μπήκε στο πάνθεον των μεγάλων ο Martin

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι της περασμένης εβδομάδας είχαμε την εκπληκτική εμφάνιση και νίκη του νεοφερμένου Προβάδισμα 40 βαθμών έχει στη βαθμολογία ο Fabio QuartararoJorge Martin. Ο Ισπανός της Pramac Ducati έδειξε το τεράστιο ταλέντο του κάνοντας έναν αλάνθαστο αγώνα κατακτώντας την πρώτη του νίκη στην έκτη μόλις συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία. Με τη νίκη του Martin πάντως και τη φτωχή εμφάνιση των υπόλοιπων αναβατών της Ducati εκείνος που βγήκε κερδισμένος ήταν ο Fabio Quartararo ο οποίος με την 3η θέση αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στους 40 βαθμούς. Ας δούμε όμως τις προβλέψεις μας για το Grand Prix της Αυστρίας.

Το τρομακτικό ατύχημα των Pedrosa/Savadori.

Yamaha Monster MotoGP

Μεγάλος κερδισμένος του προηγούμενου GP στην Αυστρία ήταν ο Fabio Quartararo. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των αναβατών της Ducati και της KTM σε μια πίστα στην οποία συνήθως κυριαρχούν και κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία. Από την άλλη ο Maverick Vinales έκανε αυτό που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια με τη Yamaha, να είναι δηλαδή απίστευτα γρήγορος όλο το τριήμερο και στον αγώνα απλά να εξαφανίζεται. Ο Ισπανός αποβλήθηκε από τη Yamaha για τον αγώνα της Αυστρίας.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Θα επιμείνω ότι δεν τον βλέπω στο βάθρο.
Πρόβλεψη για Maverick Vinales: Δε θα αγωνιστεί.

Fabio Quartararo #20.

Ducati Lenovo Team

Στην Ducati τα πράγματα ήταν τραγικά στον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Ενώ όλο το τριήμερο οι Jack Miller και Pecco Bagnaia έδειχναν ικανοί να διατηρήσουν τα κεκτημένα της Ducati στο Red Bull Ring, ωστόσο όταν ήρθε η ώρα του αγώνα εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Ο Miller έπεσε από την 4η θέση και ο Bagnaia έμεινε στη φτωχή 11η θέση.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Είναι εφικτό το βάθρο αν συνέλθει.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Θα παλέψει για το βάθρο.

Jack Miller #43.

Pramac Racing Ducati

Στην ομάδα της Pramac τα πράγματα κυλάνε καταπληκτικά φέτος. Ο Jorge Martin μόλις στον έκτο του αγώνα κατάφερε να στεφθεί νικητής και μάλιστα σε μια πίστα που έχει γίνει δεύτερη έδρα της Ducati. Από την άλλη, ο Johann Zarco παρά την 6η θέση, έμεινε στη μάχη του τίτλου χάνοντας λίγο έδαφος από τον Quartararo.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Μέχρι την 4η θέση.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει, αλλά τον βλέπω εκτός βάθρου αυτήν τη φορά.

Jorge Martin #89.

Suzuki Ecstar Team

Το νέο σύστημα χαμηλώματος της πίσω ανάρτησης που έφερε η Suzuki στην Αυστρία έδωσε νέα ώθηση στον Joan Mir ο οποίος πάλεψε στα ίσια για το βάθρο στην Αυστρία. Η επιτάχυνση της μοτοσικλέτας βελτιώθηκε σημαντικά και πλέον ο πρωταθλητής είναι έτοιμος να διεκδικήσει πολλά πράγματα. Ο Alex Rins από την άλλη, δεν είχε το σύστημα στην GSX-RR του, αλλά κατάφερε να πλασαριστεί στην 7η θέση κάνοντας έναν σταθερό αγώνα.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Μπορεί ακόμα και τη νίκη.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Θα είναι πιο κοντά στην πεντάδα.

Joan Mir #36.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Ο Brad Binder ήταν εκείνος που έσωσε την παρτίδα για την KTM στον αγώνα της πατρίδας τους. Ο αναβάτης από τη Νότια Αφρική πάλεψε για την 4η θέση την οποία και πήρε μόλις στον τελευταίο γύρο περνώντας τους Zarco και Nakagami. Ο Miguel Oliveira από την άλλη κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του σε μια σφοδρή πτώση το Σάββατο.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Δε θα είναι στο 100%, άρα μια εξάδα θα είναι καλό αποτέλεσμα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Θα είναι η ταχύτερη KTM, κοντά στο βάθρο.

Brad Binder #33.

Aprilia Racing Gresini

Τραγική ήταν η κατάσταση στην Aprilia με τους δύο αναβάτες της ομάδας να μένουν εκτός αγώνα. Ο Aleix Espargaro σταμάτησε τον αγώνα με πόνους στα πλευρά έπειτα από δύο συγκρούσεις που είχε με τον Marc Marquez. Από την άλλη ο Lorenzo Savadori ενεπλάκη στο σοβαρό ατύχημα του δεύτερου γύρου όπου έπεσε πάνω στη μοτοσικλέτα του Pedrosa με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Ο Savadori δε θα πάρει μέρος στον αγώνα της Αυστρίας.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Αν πάνε όλα καλά θα είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Lorenzo Savadori: – .

Lorenzo Savadori #32.

Repsol Honda Team

Η μεγαλύτερη απογοήτευση του προηγούμενου αγώνα ήταν ο Marc Marquez. Ο Ισπανός της Honda, ενώ έδειξε σημάδια ταχύτητας στη διάρκεια του τριημέρου, στον αγώνα εμφανίστηκε ανυπόμονος και έκανε πολλά λάθη που τον άφησαν τελικά στην 8η θέση. Από την άλλη ο Pol Espargaro ήταν για μια ακόμα φορά απογοητευτικός μένοντας εκτός βαθμών.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Αν ηρεμήσει θα μπει στο βάθρο.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Δε θα ξεφύγει από τη μετριότητα.

Marc Marquez #93.

LCR Honda

Ένα από τα καλύτερα τριήμερα είχαν οι αναβάτες της LCR Honda στην Αυστρία. Ο Taka Nakagami ήταν το ταχύτερο Honda στην 5η θέση, ενώ ο Alex Marquez ήταν 9ος βάζοντας και τις δύο RC213V στη δεκάδα.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Μέσα στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Μπορεί ξανά να είναι μέσα στην εξάδα.

Taka Nakagami #30.

Petronas Yamaha Team

Η αποχώρηση του Valentino Rossi δεν του έδωσε ώθηση για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Αυστρία. Ο Ιταλός έμεινε στην 13η θέση, ενώ ο αντικαταστάτης του τραυματία Franco Morbidelli, Cal Crutchlow ήταν 17ος.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Εκτός δεκάδας.
Πρόβλεψη για Cal Crutchlow: Οριακά στους βαθμούς.

Valentino Rossi #46.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Ο Enea Bastianini πραγματοποίησε εξαιρετικό αγώνα στην Αυστρία, ωστόσο μια ποινή τον ανάγκασε α μείνει τελικά στην 12η θέση. Από την άλλη, ο Luca Marini έμεινε στην 14η θέση με τη δεύτερη Ducati.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Μπορεί να είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Στους βαθμούς, εύκολα.

Enea Bastianini #23.

Tech3 KTM Team

Ο Iker Lecuona έχει μείνει να παλεύει για την KTM Tech3 κατακτώντας την 15η θέση στην Αυστρία. Από την άλλη ο Danilo Petrucci έχει παραιτηθεί πλέον μένοντας στην τελευταία θέση. Να θυμίσουμε ότι οι δύο αναβάτες θα αντικατασταθούν την επόμενη χρονιά από τους Remy Gardner και Raul Fernanez.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Ευτυχώς είναι ο Crutchlow και δε θα είναι τελευταίος… ή και όχι.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Κοντά στη δεκαπεντάδα.

Iker Lecuona #27.

Κυριακή 15 Αυγούστου στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα της Αυστρίας αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Στυρίας: Ο Jorge Martin μεγάλος νικητής στην Αυστρία

Μια βραδιά στην Tavullia

MotoGP Στυρίας: Προβλέψεις για το MotoGP στο Red Bull Ring

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης