Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στη Συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στη Βαρκελώνη για το Αυτή είναι η δεύτερη pole position για το 2022 του Aleix EspargaroΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ο Aleix Espargaro είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα κατακτήσει την pole position το Σάββατο και την νίκη στον αγώνα της Κυριακής. Στην πρώτη περίπτωση ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia κράτησε την υπόσχεσή του καθώς κατάφερε να πάρει την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναβάτης της Aprilia ήταν πολύ δυνατός και έτοιμος στο Q2 και με χρόνο 1:38.742 κατάκτησε την πρώτη θέση, γράφοντας μάλιστα νέο ρεκόρ πίστας. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Ο Ιταλός έκανε ότι μπορούσε για να βρεθεί στην κορυφή, αλλά έμεινε τελικά πίσω από τον Espargaro για μόλις 0,031 του δευτερολέπτου. Την πρώτη σειρά του grid συμπλήρωσε ο Fabio Quartararo με την Yamaha. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας πέτυχε τον στόχο του που ήταν να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα και στον αγώνα της Κυριακής φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για τη νίκη.

 

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα οι Johann Zarco (Pramac Ducati), Fabio Di Giannantonio (Gresini Ducati) και Jorge Martin (Pramac Ducati), με τον Alex Rins να είναι το μοναδικό Suzuki μέσα στη δεκάδα. Εξαιρετικός ήταν ο Maverick Vinales στην 8η θέση, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Luca Marini και Pol Espargaro.

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση στις κατατακτήριες για τον Enea Bastianini ο οποίος «κόλλησε» στο Q1 και έμεινε τελικά στην 14η θέση, ενώ ακόμα ένα δύσκολο Σάββατο είχαν οι αναβάτες της KTM, με τους Binder και Oliveira να μένουν στην 14η και 15η θέση αντίστοιχα. Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 15:00.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

Φαβορί για τη νίκη την Κυριακή ο Quartararo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha «έδεσε» τον πρωταθλητή της στο MotoGP

Το MotoGP επιλέγει τη βιωσιμότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης