Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η χρονιά για τον Maverick Vinales πήγαινε από το κακό στο χειρότερο μετά την απίθανη νίκη του στον Οι δύο εργοστασιακές Yamaha στις δύο πρώτες θέσειςπρώτο αγώνα της χρονιάς. Ο Ισπανός ωστόσο, παρότι έδειχνε ότι τα είχε παρατήσει, κατάφερε με μια εκπληκτική εμφάνιση στο Assen να πάρει την pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Vinales της Yamaha από την Παρασκευή έδειξε ότι έχει βρει καλό ρυθμό στην Ολλανδία και το Σάββατο στις κατατακτήριες με χρόνο 1:31.814 πήρε την πρώτη θέση. Από τη δεύτερη θέση του grid θα εκκινήσει τον αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo με τη δεύτερη εργοστασιακή Yamaha ο οποίος είναι και το μεγάλο φαβορί για τη νίκη την Κυριακή.

Δυσκολεύτηκαν οι αναβάτες της Ducati στο Assen αλλά ο Bagnaia βρήκε το δρόμο προς την πρώτη σειρά του grid.

Την Κυριακή στις 15:00 ο μεγάλος αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελευταία θέση της πρώτης σειράς του grid εξασφάλισε ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati. Στη δεύτερη σειρά του grid βρέθηκαν οι Nakagami (Honda), Zarco (Ducati) και Oliveira (KTM) με τον Γάλλο της Pramac Ducati να κάνει απίθανη εμφάνιση ερχόμενος από το Q1.

Πιο πίσω έμειναν οι Rins, Miller και Aleix Espargaro, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Joan Mir με τη Suzuki. Από τη 12η θέση θα εκκινήσει τον αγώνα ο Valentino Rossi, ενώ μόλις στη 20η θέση έμεινε ο Marc Marquez ο οποίος έπεσε στη διάρκεια του Q1.

Αποτελέσματα κατατακτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκιμές στο Misano για τον Dovizioso με την Aprilia

Επίσημα με Ducati η ομάδα του Rossi στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης