Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ήταν να μην κάνει την αρχή ο Francesco Bagnaia με τις νίκες στο MotoGP και τώρα απλά δε σταματάει. Ο Ιταλός Στη βαθμολογία ο Quartararo βρίσκεται στην κορυφή με 48 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Bagnaia.της Ducati κυριάρχησε μέσα στην πατρίδα του κερδίζοντας τον αγώνα του Misano από την pole position. Ο Bagnaia ξεκίνησε δυνατά και προσπάθησε από τους πρώτους γύρους να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας, κάτι που κατάφερε. Στους τελευταίους πέντε γύρους όμως δέχτηκε την επίθεση του Fabio Quartararo, ωστόσο διατήρησε την ψυχραιμία του και έφτασε στη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο μαχητικός Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Γάλλος έχασε χρόνο στο ξεκίνημα του αγώνα δεχόμενος επιθέσεις από τους Miller και Martin με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή του με τον πρώτο Bagnaia. Στο δεύτερο μισό του αγώνα έκανε την προσπάθειά του και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, αλλά τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση.

Πρώτο φετινό βάθρο του rookie Enea Bastianini ο οποίος του χρόνου θα αγωνιστεί στην Gresini Ducati.

Μάχη για την 4η θέση μεταξύ Honda, Ducati, Suzuki

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελευταία θέση του βάθρου είχαμε μια έκπληξη. Ο Enea Bastianini με την Ducati της Avintia κινήθηκε με Αγώνας λογικής από τον Marc Marquez στην 4η θέση.εκπληκτικό ρυθμό και κατάφερε στο τέλος να τερματίσει στην 3η θέση. Για τον νεαρό Ιταλό αυτό ήταν το πρώτο βάθρο της καριέρας του στο MotoGP.

Μάχη είχαμε και για την 4η θέση με τον Marc Marquez (Repsol Honda) να την κατακτά στον τελευταίο γύρο. Πίσω του τερμάτισε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati, ενώ ο πρωταθλητής της Suzuki Joan Mir έκλεισε την πρώτη δεκάδα. Στους δέκα πρώτους τερμάτισαν επίσης οι Pol Espargaro (Honda), Aleix Espargaro (Aprilia), Binder (KTM) και Nakagami (Honda). Εκτός αγώνα έμειναν οι Rins, Lecuona και Martin, ενώ εκτός βαθμών ήταν οι Rossi, Morbidelli και Dovizioso.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (3 Οκτωβρίου) στο Austin της Αμερικής.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP San Marino: Pole position για τον Bagnaia με νέο ρεκόρ στο Misano

Η Michelin παραμένει στο MotoGP μέχρι το 2026

Μαντέψτε πως πήγε ο Johann Zarco στην πίστα του Aragon

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης