Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Πέρασε ένας μήνας και κάτι ημέρες από την τελευταία φορά που αντικρίσαμε τις μοτοσικλέτες του MotoGP ναΦαβορί για τον τίτλο ο Quartararo, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει αγωνίζονται και τολμώ να πω ότι μας έλειψαν πολύ. Η καλοκαιρινή διακοπή ήταν τεράστια φέτος, αλλά τώρα η δράση συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο 6-8 Αυγούστου στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τέλος του GP της Ολλανδίας πριν από έναν μήνα έφερε τον Fabio Quartararo στην κορυφή του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφορά 34 βαθμούς από το δεύτερο Johann Zarco. Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος είναι σε θέση οδηγού για τον τίτλο, κάτι που μπορεί να πετύχει αν συνεχίσει όπως ξεκίνησε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στη σέλα της Yamaha M1.

Δύο βετεράνοι επιστρέφουν στην πίστα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Στυρία θα έχουμε δύο σημαντικές προσθήκες στο grid ως έκτακτες συμμετοχές. Η πρώτη είναι η Εν αναμονή μεταγραφικών εξελίξεων στην Αυστρίαεπιστροφή του Cal Crutchlow ο οποίος θα πάρει τη θέση του τραυματία Franco Morbidelli στη σέλα της Petronas Yamaha. Η δεύτερη είναι ακόμα πιο τρανταχτή, καθώς ως wildcard συμμετοχή θα αγωνιστεί ο Dani Pedrosa με την εργοστασιακή KTM. Τους δύο αναβάτες τους απολαμβάναμε τα προηγούμενα χρόνια και το προσεχές τριήμερο θα τους ξαναδούμε να φοράνε την αγωνιστική τους φόρμα για μια ακόμα φορά.

Περιμένουμε εξελίξεις από τον Valentino Rossi.

Συνέντευξη Τύπου το απόγευμα θα δώσει ο Valentino Rossi!

Πολλές είναι οι μεταγραφικές εκκρεμότητες που είχαμε στην καλοκαιρινή διακοπή. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το σίριαλ Vinales, αν ο Dovizioso θα επιστρέψει στην Aprilia, τι θα γίνει με τη θέση στην εργοστασιακή Yamaha και φυσικά αν τελικά ο Valentino Rossi αποσυρθεί ή παραμείνει για ακόμα έναν χρόνο. Στην Αυστρία τα τελευταία χρόνια τον πρώτο λόγο έχουν οι Ducati και οι Honda, κάτι που σημαίνει ότι και οι προβλέψεις μας θα στηριχτούν πάνω στις παραδόσεις. Ας κάνουμε όμως τις προβλέψεις μας για το GP του Assen.

Yamaha Monster MotoGP

Στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία ο Fabio Quartararo έχει αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα στη βαθμολογία και οδεύει προς τον τίτλο, από την άλλη ο Maverick Vinales ψάχνει ήδη την επόμενη ομάδα του. Η Αυστρία είναι δύσκολη πίστα για τις Yamaha, κάτι που σημαίνει ότι το βάθρο θα είναι τεράστια επιτυχία.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Αν είναι στην εξάδα θα είναι καλό αποτέλεσμα.
Πρόβλεψη για Maverick Vinales: Ανάμεσα σε 8 και 10.

Fabio Quartararo.

Ducati Lenovo Team

Στην Ducati τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα καθώς οι Pecco Bagnaia και Jack Miller δεν έχουν αποδώσει αυτά που περιμέναμε. Οι δύο αναβάτες έχουν χάσει αρκετό έδαφος στη βαθμολογία και η Αυστρία είναι η καλύτερή τους ευκαιρία να “μαζέψουν” τη διαφορά από τον Quartararo.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Φαβορί για το βάθρο.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Φαβορί για τη νίκη.

Pecco Bagnaia.

Pramac Racing Ducati

Ο Johann Zarco αυτήν τη στιγμή μοιάζει ο πιο ισχυρός αντίπαλος του Fabio Quartararo στο κυνήγι του τίτλου. Ο Γάλλος της Pramac Racing βρίσκεται 34 βαθμούς πίσω από τον αναβάτη της Yamaha και με τη δύναμη της Ducati θα προσπαθήσει να τον πλησιάσει στην κατάταξη. Από την άλλη ο Jorge Martin θα επιστρέψει δυνατός μετά τους τραυματισμούς του και ελπίζει σε καλές εμφανίσεις.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Θα παλέψει για το βάθρο, δύσκολα νίκη.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Θα είναι κοντά στην εξάδα.

Johann Zarco.

Suzuki Ecstar Team

Ο Joan Mir έκανε ότι μπορούσε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος να μείνει κοντά στην κορυφή, αλλά έχασε αρκετό έδαφος. Η Suzuki GSX-RR είναι ακόμα μια από τις καλύτερες μοτοσικλέτες στο grid κάτι που σημαίνει ότι θα παλέψει για ένα καλό αποτέλεσμα στην Αυστρία. Από την άλλη ο Alex Rins είναι αδύνατο να επαναλάβει την καταστροφική του εμφάνιση στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και περιμένουμε και εκείνον ψηλά.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Μάχη για την τετράδα.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Αν δεν πέσει θα είναι στην πεντάδα.

Joan Mir.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Στην εργοστασιακή KTM όλα πηγαίνουν εξαιρετικά με το πρώτο μισό του πρωταθλήματος να έχει κυλήσει εκπληκτικά. Ο Miguel Oliveira έχει ήδη 3 βάθρα και μια νίκη στο τσεπάκι του και στην έδρα της KTM αναμένεται να παλέψει για τη νίκη. Άλλωστε το 2020 ήταν ο νικητής του αγώνα. Ο Brad Binder από την άλλη είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα αλλά περιμένουν περισσότερα στην KTM από εκείνον.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Φαβορί για τη νίκη.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Θα παλέψει για την πεντάδα.
Πρόβλεψη για τον Dani Pedrosa: Ερωτηματικό. Όλα είναι πιθανά!

Dani Pedrosa.

Aprilia Racing Gresini

Στην Aprilia συνέχισαν να δουλεύουν εντατικά πάνω στην εξέλιξη της RS-GP με τον Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για τη μοτοσικλέτα και πλέον οι Aleix Espargaro και Lorenzo Savadori πρέπει να τις μετατρέψουν σε αποτελέσματα.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Μέσα στην οκτάδα.
Πρόβλεψη για τον Lorenzo Savadori: Εκτός βαθμών.

Aleix Espargaro.

Repsol Honda Team

Αν είναι να έχουμε το νου μας σε έναν αναβάτη στην Αυστρία αυτός είναι αδιαμφισβήτητα ο Marc Marquez. Ο Ισπανός της Repsol Honda, αφού πέρασε με σχετική επιτυχία το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, τώρα εμφανίζεται ακόμα πιο δυνατός να επιστρέψει στις νίκες. Η Αυστρία πάντα ήταν καλή για τον Ισπανό ο οποίος αναμένεται να παλέψει για τη δεύτερη φετινή του νίκη. Ο Pol Espargaro από την άλλη έχει και εκείνος καλό ρεκόρ στο Red Bull Ring και ίσως τον δούμε να παλεύει για ένα καλό αποτέλεσμα.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Η δεύτερη φετινή του νίκη.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Δε θα μου προκαλέσει εντύπωση ένα βάθρο.

Marc Marquez.

LCR Honda

Οι Alex Marquez και Takaaki Nakagami είχαν εφιαλτικό πρώτο μισό του πρωταθλήματος με πολλές πτώσεις και φτωχά αποτελέσματα. Θα δούμε αν έχουν προετοιμαστεί καλύτερα για το δεύτερο μισό της σεζόν στην Αυστρία, αν και δε νομίζω να ξεφύγουν από τη μετριότητα.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Στους βαθμούς, το πολύ 12ος.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Εκτός δεκάδας.

Alex Marquez.

Petronas Yamaha Team

Ο Valentino Rossi βρίσκεται στην 19η θέση της κατάταξης έχοντας συλλέξει 17 βαθμούς. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Ιταλός βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και είναι απόλυτα φυσιολογικό να σκέφτεται την απόσυρση. Στην Αυστρία θα αξιολογήσει ξανά την κατάσταση και θα δούμε αν θα εμφανιστεί πιο δυνατός, αν και δεν το νομίζω. Στο πλευρό του θα έχει τον Cal Crutchlow ο οποίος θα αγωνιστεί στη θέση του τραυματία Morbidelli.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Εκτός δεκάδας.
Πρόβλεψη για Cal Crutchlow: Οριακά στους βαθμούς.

Valentino Rossi.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Οι νεαροί αναβάτες της Ducati αναμένεται να εμφανιστούν πιο ώριμοι στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Enea Bastianini είχε καλό πρώτο μισό της χρονιάς, αντίθετα με τον Luca Marini που είχε πολύ δύσκολη προσαρμογή.  

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Μπορεί να είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Στους βαθμούς, εύκολα.

Enea Bastianini.

Tech3 KTM Team

Η KTM έχει αποδείξει ότι είναι δυνατή στη συγκεκριμένη πίστα και οι Danilo Petrucci και Iker Lecuona θα έχουν την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Μέσα στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Κοντά στη δεκαπεντάδα.

Iker Lecuona.

Κυριακή στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα της Αυστρίας αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστρέφει ο Cal Crutchlow στο MotoGP για τρεις αγώνες

Ο Marquez “στύβει” ένα Honda CBR600RR σε προπόνηση

Ακυρώθηκε και το MotoGP της Ταϊλάνδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης