Φύγαμε για Γαλλία καθώς το MotoGP θα κάνει την καθιερωμένη ετήσια εμφάνισή του στον αγώνα SHARK Helmets Grand Prix de France που πραγματοποιείται στην πίστα του Le Mans.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ σημαντικός και για τη Michelin στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων και αποτελεί άλλο ένα εντατικό πεδίο δοκιμών για τα ελαστικά. Στην πίστα των 4.185μ. τοποθετήθηκε νέα άσφαλτος πριν τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό οι επιδόσεις των αναβατών σημειώνοντας νέα ρεκόρ, τόσο στο χρόνο του γύρου όσο και στο συνολικό χρόνο του αγώνα. Η επιλογή της γκάμας των ελαστικών για τη συγκεκριμένη πίστα έχει γίνει με βάση τις καταπονήσεις και τις δυνάμεις που δέχονται από τις 5 δεξιές και τις 9 αριστερές στροφές της πίστας καθώς επίσης και την καινούρια άσφαλτο. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και δύο σκληρά μείγματα γομών, όλα συμμετρικής σχεδίασης σε αντίθεση με τα πίσω που είναι ασύμμετρης και θα φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκληρό μείγμα γόμας του μπροστινού ελαστικού που προστέθηκε σε αυτή την γκάμα των ελαστικών στην αρχή της σεζόν, αποτελείται από μία νέα γόμα, ενώ τα πίσω ελαστικά φέρουν νέα μείγματα γόμας τα οποία δοκιμάστηκαν στις χειμερινές δοκιμές και πλέον συμπεριλαμβάνεται στην γκάμα της φετινής χρονιάς. Η πίστα γενικά είναι πολύ σφιχτή, με στροφές που οι αναβάτες χρησιμοποιούν χαμηλές σχέσεις στο κιβώτιο των μοτοσυκλετών τους και απαιτούν μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια από το μπροστινό ελαστικό της Michelin κατά την επιβράδυνση. Επιπρόσθετα, στις εξόδους αυτών των στροφών απαιτείται επίσης μέγιστη ελκτική πρόσφυση και για αυτό έχει γίνει η επιλογή αυτών των ελαστικών, ώστε να ανταπεξέλθουν τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περί πίστας…

Η  συγκεκριμένη πίστα  αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων και βρίσκεται  στη περιοχή Sarthe της Γαλλίας. Πλήθος οπαδών αναμένεται να κατακλείσει και φέτος την πίστα του Le Mans Bugatti Grand Prix,  φημισμένη για τους 24ωρους αγώνες της , όπου μέρος της χρησιμοποιείται  σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις για να δημιουργηθεί μία πίστα που έχει 5 δεξιές και 9 αριστερές στροφές στο σύνολο της σχεδίασής της.  Είναι πολύ πιθανό οι αναβάτες να έρθουν αντιμέτωποι με συνθήκες βροχής συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα και τα βρόχινα ελαστικά με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όριά τους σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει σήμερα με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η έναρξη του πέμπτου ευρωπαϊκού Grand Prix της φετινής σεζόν είναι προγραμματισμένη να γίνει  στις 15:00 ώρα Ελλάδος, την Κυριακή 19 Μαΐου για τον αγώνα των 27 γύρων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης