Κάθε ρεκόρ ακροαματικότητας αναμένεται να σπάσει το GP της Βαλένθια το επόμενο Σαββατοκύριακο (7-8 Νοεμβρίου). Όλοι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανυπομονούν για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο MotoGP, όπου και θα στεφθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Valentino Rossi και Jorge Lorenzo θα μονομαχήσουν μέχρι τέλους, με τον Ιταλό αναβάτη να ξεκινά από την τελευταία θέση λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε μετά το συμβάν με τον Marc Marquez στην πίστα της Sepang. Ο VR46 έχει προβάδισμα επτά βαθμών από τον team-mate του στη Yamaha, αλλά βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Αν ο Lorenzo τερματίσει πρώτος, ο Rossi πρέπει να είναι δεύτερος για να στεφθεί πρωταθλητής. Του αρκεί όμως και η τρίτη θέση σε περίπτωση που ο Jorge είναι δεύτερος. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί ο Ισπανός λόγω των αριθμών νικών (6 έναντι 4).

Το θέμα είναι τι σκοπεύει να κάνει ο Marquez; Θα τους αφήσει να παλέψουν οι δύο τους ή θα προσπαθήσει να μπει ανάμεσά τους, όπως κάνει στους τελευταίους αγώνες, εμποδίζοντας τον Rossi; Φανταζόμαστε ότι ο αναβάτης της Honda θα θελήσει να αποφύγει οποιαδήποτε επαφή, παρότι αγωνίζεται στην έδρα του και θα έχει τη στήριξη των οπαδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα νέο video που δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά το συμβάν στη Μαλαισία. Η κάμερα από τη μηχανή του Ισπανού δείχνει ξεκάθαρα τι συνέβη. Ο μικρός κατεβάζει ταχύτητες και μένει με κρατημένο συμπλέκτη πριν την επίμαχη στιγμή, εμποδίζοντας ηθελημένα τον Ιταλό. Στόχος του δεν είναι να τον περάσει και να πατήσει γκάζι, αλλά να τον εκνευρίσει, βουτώντας συνεχώς δίπλα του. Μάλιστα, πριν σηκώσει το πόδι ο Rossi, o Marquez έχει πέσει επίτηδες πάνω του.

Αρκετοί οδηγοί τοποθετήθηκαν επί του θέματος μέσω των social media, κατηγορώντας ανοικτά τον νεαρό για τις κινήσεις που κάνει μέσα στον αγώνα. Ο Josh Brooks τον χαρακτήρισε αρ@@δι που μπλοκάρει επίτηδες τον VR. O Ben Spies έγραψε ότι ο MM πήγαινε γυρεύοντας και ο Rossi τον έθεσε εκτός, o Jeremy McWilliams είπε πως στην αρχή τον υποστήριξε αλλά βλέποντας το video ο Rossi είχε ξεκάθαρα δίκιο, με τον Michael Laverty να κάνει την καλύτερη δήλωση. «Ο Marc έσπασε τον άγραφο κανόνα. Αυτός είναι να σέβεσαι αυτούς που διεκδικούν τίτλο, όταν δεν τον διεκδικείς εσύ. Ο Vale εκνευρίστηκε και τον έθεσε εκτός».


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης