Η κόντρα μεταξύ του Valentino Rossi και του Marc Marquez συνεχίστηκε και εκτός πίστας, με τον έναν να κατηγορεί τον άλλο για το επεισόδιο στην πίστα της Sepang.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Ιταλός αναβάτης της Yamaha, σε δηλώσεις του λίγο μετά το τέλος του αγώνα, όπου πήρε την τρίτη θέση, ανέφερε πως η απόφαση των αγωνοδικών είναι άδικη, με τον νεαρό άσο της Honda να δηλώνει σοκαρισμένος από την κίνηση του συναθλητή του.

«Όπως φαίνεται από τα πλάνα του ελικοπτέρου δεν τον εξανάγκασα σε πτώση, απλά ήθελα να τον κάνω να χάσει χρόνο, πηγαίνοντας εκτός γραμμής και κόβοντας ταχύτητα. Έπαιζε πάλι το βρώμικο παιχνίδι του για να χάσω τον τίτλο. Η τιμωρία είναι άδικη. Κάποια στιγμή τον κοιτάω σαν να του λέω «τις κάνεις»; Με το κάτω μέρος του δεξιού χεριού ακούμπησε το πόδι μου και το πέλμα μου γλίστρησε από τη θέση του. Δεν ήθελα να τον κλοτσήσω. Ακόμα και αν δώσεις κλοτσιά σε μία μηχανή MotoGP, δεν θα πέσει, είναι πολύ βαριά. Ήθελα να παλέψω για το πρωτάθλημα με τον Jorge και ο καλύτερος ας κερδίσει, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να συμβεί. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η ποινή μου κόβει τα πόδια και κάνει τον Marquez να πάρει τη νίκη», τόνισε ο Rossi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Marc Marquez είπε: « Είναι εύκολο να δεις τι έγινε. Στη στροφή 14, ο Valentino με προσπέρασε. Κράτησα τη μηχανή, στη συνέχεια πίεσα, αλλά μετά είδα ότι ήταν τελείως ευθεία, με κοιτούσε και επιβράδυνε πολύ. Και μετά είδα ότι με το πόδι του μου έσπρωξε το χέρι και το μπροστινό φρένο. Κλείδωσα τον μπροστινό τροχό και έπεσα. Έχω δώσει πολλές μάχες, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα έτσι. Είμαι σοκαρισμένος. Φτάσαμε σε σημείο που ένας αναβάτης χτυπάει έναν άλλον με το πόδι και τον εξωθεί σε πτώση. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Θέλω να προσπαθήσω να το ξεχάσω όλο αυτό και το σημαντικό είναι ότι είμαι υγιής. Ελπίζω για το καλό του αθλήματος ότι αυτό τελειώνει εδώ», είπε ο αναβάτης της Honda.

Δηλώσεις για το περιστατικό έκανε και ο Jorge Lorenzο. Ο team-mate του Rossi ήταν απογοητευμένος από την απόφαση των αγωνοδικών, ρίχνοντας όλη την ευθύνη στον VR46 για την πτώση του Marquez. «Η ποινή δεν ήταν δίκαιη. Έπρεπε να του αφαιρεθούν οι βαθμοί, να τον αποκλείσουν από τον αγώνα ή να του επιβληθεί ποινή διέλευσης. Πέταξε έξω τον Marc και αυτός πήρε 16 βαθμούς. Ίσως λόγω του ονόματός του δεν του επιβλήθηκε χειρότερη ποινή. Οι αγωνοδίκες πήραν την απόφασή τους και πρέπει να τη σεβαστούμε, αλλά εγώ δεν συμφωνώ μαζί τους. Αυτή η ενέργεια, θα του στοιχίσει. Όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι θα χάσουμε το σεβασμό μας προς αυτόν. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες στην ιστορία, αλλά νομίζω ότι πολλοί θα αλλάξουν γνώμη μετά από αυτό».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης