Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στα 42 του χρόνια ο Valentino Rossi βάζει τέλος στην απίθανη καριέρα του. Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP Ενέπνευσε χιλιάδες νεαρούς αναβάτες να ασχοληθούν με το MotoGPσε ειδική συνέντευξη Τύπου την οποία έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης στο Red Bull Ring της Αυστρίας ανακοίνωσε πως το 2021 είναι η τελευταία του χρονιά στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανεπανάληπτη καριέρα του Rossi ξεκίνησε το 1996 από τη μικρή κατηγορία των 125 κ.εκ. και κατάφερε να κερδίσει τα πάντα στο πέρασμα των χρόνων. Τίτλους στις μικρές κατηγορίες, 115 νίκες σε όλες τις κατηγορίες και 7 τίτλους στο MotoGP/GP500 είναι μερικά από τα επιτεύγματα του Ιταλού ο οποίος πλέον θα συμμετέχει στο MotoGP από τη θέση του ιδιοκτήτη ομάδας.

Ο αναβάτης που άλλαξε τα πάντα στο MotoGP!

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι σε εκείνον ευθύνεται η εκτόξευση του MotoGP

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι όμως οι αριθμοί που κάνουν τον Rossi ξεχωριστό και τον κατατάσσουν στην κορυφή του κόσμου. Πλέον θα αγωνίζεται με αυτοκίνηταΕίναι περισσότερο ο χαρακτήρας του και αυτή η αύρα που έφερε στο MotoGP το οποίο και εκτίναξε στα ύψη τα τελευταία 20 χρόνια.

Το ταλέντο του εντός πίστας συνοδευόταν με ένα απίστευτο πάθος εκτός πίστας και αυτό τον έκανε ίσως τον καλύτερο αναβάτης της σύγχρονης εποχής του MotoGP.

Ένα υπέροχο βίντεο της Dorna για τα 25 χρόνια καριέρας του Ιταλού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Στυρίας: Προβλέψεις για το MotoGP στο Red Bull Ring

Επίσημα με Ducati η ομάδα του Rossi στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης