Η νίκη του Jorge Lorenzo στο Le Mans, σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση του Valentino Rossi και την 13η του Marc Marquez, έβαλε «φωτιά» στο MotoGP, με τους τρεις αναβάτες να έχουν ελάχιστη διαφορά στη γενική βαθμολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lorenzo προηγείται με 90 βαθμούς, ο Marquez είναι δεύτερος με 85 και ο Rossi έχει 78. Όπως είδαμε όμως στο GP της Γαλλίας, μια πτώση σε συνδυασμούς με τους πόντους που δίνει μια θέση στο βάθρο, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα σε ένα μόνο αγώνα. Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, θεωρεί ότι οι τρεις τους θα παλέψουν για τον τίτλο μέχρι τέλους, εκτός αν οι δύο Ducati ελαχιστοποιήσουν τα λάθη τους.

«Από τον επόμενο αγώνα όλα ξεκινούν από την αρχή. Είμαι πέντε βαθμούς μπροστά και πάμε σε στο Mugello, μια πίστα που λατρεύω. Θέλω να εκμεταλλευτώ τα δυνατά μου σημεία, αν και πιστεύω ότι οι Ducati θα φανούν πολύ δυνατές στο σπίτι τους. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είναι εκτός λόγω των λαθών τους. Εγώ, ο Marc και ο Rossi θα μονομαχήσουμε», τόνισε ο Jorge.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια άποψη έχει και ο VR46, ο οποίος ξεκίνησε από την έβδομη θέση στη γαλλική πίστα, αλλά τερμάτισε δεύτερος, παίρνοντας 20 πολύ σημαντικούς βαθμούς. «Ξεκίνησα άσχημα, αλλά βρήκα ρυθμό, ήμουν γρήγορος και πήρα την καλύτερη δυνατή θέση. Αυτοί οι βαθμοί έχουν μεγάλη σημασία στη μάχη του πρωταθλήματος. Όλα πλέον είναι ανοικτά και χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση στους επόμενους αγώνες», ανέφερε ο «Doctor».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης