Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Maverick Vinales απαλλαγμένος πλέον από όλα τα βάρη των προηγούμενων εβδομάδες είχε την ευκαιρίαΟ Vinales έχασε τη χορηγία της Monster Energy, αλλά διατήρησε το κράνος της Arai και τη φόρμα της Alpinestars για πρώτη φορά να οδηγήσει την RS-GP της Aprilia. Ο Ισπανός δε χρειάστηκε πολύ χρόνο να προσαρμοστεί στη μοτοσικλέτα και έκανε τους πρώτους γύρους απροβλημάτιστα στην πίστα του Misano.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο που έπρεπε να γίνει σε πρώτη φάση είναι ο Vinales να φέρει τη θέση οδήγησης και τα χειριστήρια στα μέτρα του, ενώ το δεύτερο ήταν να συνηθίσει τον V4 κινητήρα της Aprilia. Σε όλη του την καριέρα στο MotoGP ο Ισπανός οδηγεί μοτοσικλέτες με κινητήρα τετρακύλινδρο σε σειρά (Suzuki, Yamaha) και τώρα είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει τον V4.

Το χαμόγελο του Vinales τα λέει όλα… εικόνα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Andrea Dovizioso και Franco Morbidelli στην πίστα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πίστα του Misano βρέθηκαν επίσης οι αναβάτες δοκιμών της Honda, της KTM, της Yamaha και της Οι φήμες αναφέρουν πως ο Vinales “πέταξε” 10 εκατομμύρια ευρώ σπάζοντας το συμβόλαιο με τη YamahaDucati. Μερικά μεγάλα ονόματα έκαναν την εμφάνισή τους όπως οι Johann Zarco, Pecco Bagnaia, Dani Pedrosa, ενώ ακόμα και ο Franco Morbidelli είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μια Yamaha R1. Στην πίστα επίσης βρέθηκε και ο Andrea Dovizioso ο οποίος αποχαιρέτησε την ομάδα δοκιμών της Aprilia με την οποία δούλεψε τους προηγούμενους μήνες.

Ο Vinales, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατάφερε να σημειώσει χρόνο 1:33.0 γράφοντας 65 γύρους στην πίστα. Ο χρόνος, αν ισχύει διότι δεν υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση, είναι εντυπωσιακός για πρώτη φορά σε μια εντελώς νέα μοτοσικλέτα. Ο Romano Albesiano πάντως τόνισε πως ο Vinales ήταν σαν να οδηγούσε τη μοτοσικλέτα χρόνια!

Η στιγμή που ξεκινάει ο κινητήρας της RS-GP με το Νο12!

 

Ο Dovizioso αποχαιρέτησε τους μηχανικούς της Aprilia και ετοιμάζεται για την επιστροφή στη Yamaha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβεβαιώθηκε ο Dovizioso στη Yamaha

MotoGP Μ. Βρετανίας: Χωρίς αντίπαλο ο Quartararo κέρδισε εύκολα στο Silverstone

Μέσα στον Αύγουστο θα δοκιμάσει την Aprilia ο Vinales

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης