Σε έναν δραματικό αγώνα που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, ο Maverick Vinales πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στη Γαλλία, με τον Valentino Rossi να εγκαταλείπει ελάχιστες στροφές πριν τη γραμμή του τερματισμού.

Ο σούπερ σταρ του MotoGP έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρώτη θέση, αλλά ένα λάθος του στοίχισε πολύ ακριβά. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα στο Le Mans, όλες οι κάμερες στράφηκαν στον Vale, αποδεικνύοντας ότι ο Ιταλός παραμένει ο Νο1 αναβάτης και o πιο δημοφιλής τόσο μέσα στις πίστες, όσο και στις εξέδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι ήθελαν μια δήλωσή του, με τον VR46 να είναι εμφανώς δυσαρεστημένος από την εξέλιξη του αγώνα και την πτώση του. Ο ίδιος έριξε όλο το φταίξιμο στον εαυτό του, λέγοντας ότι τον συνεπήρε ο ρυθμός και δεν σκεφτόταν καθαρά. Βέβαια, ήταν πολύ περήφανος για την απόδοσή του και υποσχέθηκε ότι στα επόμενα GP θα είναι το ίδιο δυνατός.

«Ήταν μεγάλο κρίμα για την ομάδα μου. Κάναμε την καλύτερη εμφάνιση φέτος, αλλά δυστυχώς ένα λάθος στον τελευταίο γύρο ήταν αρκετό για να χάσουμε τα πάντα. Ένιωθα πολύ δυνατός, επιτέθηκα όταν έπρεπε, πέρασα τον Zarco και τον Maverick, αλλά έκανα ένα χαζό λάθος και με πέρασε ξανά. Ο ρυθμός ήταν δαιμονισμένος, πηγαίναμε πάνω από το όριο και… έπεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ανόητο λάθος, η αδρεναλίνη δεν με άφησε να σκεφτώ καθαρά και να πάρω τους βαθμούς. Πήγα να κερδίσω, ήμασταν πολύ κοντά και μπορούσα να το κάνω. Πρόσεχα το μπροστινό, αλλά έχασα το πίσω, τους βαθμούς και την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Λυπάμαι πολύ αλλά θα επιστρέψω. Πάμε στο Mugello το ίδιο δυνατά», ήταν ορισμένες από τις δηλώσεις του Rossi.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης