Στο Mugello της Ιταλίας πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του ο Fabio Di Giannantonio κάνοντας τον καλύτερο χρόνο σε μία πίστα όπου ο καιρός καθόρισε τα πάντα.

Ο καιρός λοιπόν διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο καθώς στην Q1 δεν υπήρξε βροχή όμως πολλοί δοκίμασαν με βρόχινα ελαστικά.  Σταδιακά όμως κατά την ώρα της αλλαγής ο καιρός μάζεψε σύννεφα και έπεσε τόση βροχή, ώστε απλά να δημιουργήσει προβλήματα στους αναβάτες. Ο ρυθμός συνέχισε να ανεβαίνει και τελικά ο Marquez κατάφερε να κερδίσει τα πολύτιμα δευτερόλεπτα και να προκριθεί στην Q2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχή όμως της Q2 ο Marquez έχασε τον έλεγχο με την μηχανή τελικά να παίρνει φωτιά καθώς τα λάδια ήρθαν σε επαφή με τους λαιμούς της εξάτμισης την ώρα που όλοι οι αναβάτες ήθελα διακαώς να προλάβουν έναν γρήγορο γύρο με slick ελαστικά πριν δυναμώσει η βροχή. Η φωτιά όμως στη μηχανή του Marquez έφερε κόκκινη σημαία και αυτή η καθυστέρηση βοήθησε στο να καθαρίσει και ο ουρανός αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες της πίστας.

Στην επιστροφή ο σεληνιασμένος Fabio Di Giannantonio τους περνούσε όλους σαν σταματημένους κάνοντας συνεχώς όλο και καλύτερο χρόνο, με τον Marco Bezzecchi να έρχεται δεύτερος. O Marquez με την δεύτερη μοτοσυκλέτα δεν βρήκε ποτέ ρυθμό ενώ ο Martin δέχθηκε ποινή χάνοντας τρεις θέσεις καθώς έκλεισε τον δρόμο επικίνδυνα σε άλλο αναβάτη. Την τρίτη θέση κέρδισε ο Luca Marini. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης