Ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Nicky Hayden, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Bufalini» της Cesena, έπειτα από το ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όταν ένα αυτοκίνητο τον παρέσυρε την ώρα που έκανε προπόνηση. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τους αναβάτες να στέλνουν τις θερμότερες ευχές τους και να προσεύχονται ώστε να γίνει γρήγορα καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Valentino Rossi, προσωπικός φίλος του Hayden, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

«O Nicky είναι ένας από τους καλύτερους φίλους που είχα ποτέ στο paddock. Ήμασταν μαζί στην Honda, όταν ήταν rookie, το 2003, στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία. Εκείνη τη σεζόν πήρα τον τίτλο κι ο Nicky το πρώτο του βάθρο στο Phillip Island. Λίγα χρόνια αργότερα παλέψαμε για τον τίτλο του 2006 μέχρι τον τελευταίο αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς για μένα με νίκησε κι έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Μετά τον αγώνα τότε, σφίξαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε. Μετά ήμασταν team-mate στα δύσκολα χρόνια της Ducati, όπου και δώσαμε σκληρές μάχες ακόμα και για την τελευταία θέση της πεντάδας. Ο Nicky ερχόταν συχνά στο Ράντσο και ήταν φανταστικά να τον βλέπω να προσπαθεί να μάθει μυστικά και να δίνει μάχες. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους αναβάτες του κόσμου στο χώμα.

Μάλιστα, πριν περάσει στην άσφαλτο, ήταν αυτός που κέρδισε τον σημαντικό αμερικανικό αγώνα Flat Track, Peoria TT.

Η πιο γλυκιά μου όμως ανάμνηση, ήταν όταν ήρθε να μου σφίξει το χέρι μετά τον ατυχή αγώνα της Βαλένθια το 2015. Για εκείνον ήταν ο τελευταίος αγώνας στο MotoGP, ενώ εγώ έχασα το πρωτάθλημα.

Το υποστηρικτικό του βλέμμα πίσω από τη ζελατίνα, είναι μια από τις καλύτερες αναμνήσεις που έχω από εκείνη την ημέρα.

Έλα Nicky… είμαστε όλοι μαζί σου»,

έγραψε ο Vale.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης