Του Π. Χαλάτση

Από χθες το βράδυ όταν τα αγωνιστικά επέστρεψαν στο park Ferme όλοι γνώριζαν ότι οι Φινλανδοί Esapekka Lappi – Janne Ferm  εάν έκαναν σωστή διαχείριση των ελαστικών τους στις τρείς τελευταίες σημερινές ειδικές διαδρομές θα ήταν οι νικητές του Ράλλυ στη Σουηδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα σήμερα ξεκίνησε νωρίς το πρωί. Τρείς ειδικές διαδρομές, με τελευταία την Wolf Power Stage μήκους 10.08 χλμ.

Τις τέσσερις ημέρες που διήρκησε το ράλλυ στη Σουηδία οι αγωνιζόμενοι που τερμάτισαν έκαναν σε σύνολο 1104.3 χλμ. Από αυτά τα 915.21 χλμ ήταν απλές διαδρομές και τα 301.76 χλμ έγιναν σε 18 Ε.Δ που ήταν ολες χιονισμένες και επεφύλασσαν αρκετές εκπλήξεις.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία ειδική διαδρομή, η σούπερ ειδική, έγινε με πολύ καλές συνθήκες και με θερμοκρασία -7 Βαθμούς. Οι θεατές είχαν γεμίσει από νωρίς το πρωί την Wolf Power Stage για να απολαύσουν έναν όμορφο αγώνα.

Την Power Stage την κέρδισαν οι Kallle Rovanpera – Jonne Halttunen. Οι Elfyn Evans- Scott Martin θα μπορούσαν να την είχαν κερδίσει αν στις τελευταίες στροφές δεν χτύπαγαν στα χιόνια με την πίσω αριστερή πτέρυγα. Όμως για 0.1” την τελευταία ειδική την κέρδισαν οι Rovanpera – Halttunen.

Οι νικητές του αγώνα ήταν οι Esapekka Lappi – Janne Ferm. Ο Lappi κέρδισε για 2η φορά στην καριέρα του αγώνα στο WRC. Και είναι η πρώτη του νίκη μετά το 2017. Λογικό σήμερα να ήταν τρισευτυχισμένος.

Τα πέντε πρώτα πληρώματα του 2ου αγώνα στο WRC είναι:

Esapekka Lappi – Janne Ferm  (HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid)

 

Andrien Fourmoux- Alefandre Coria (Ford Puma Rally 1 Hybrid)

Elfyn Evans- Scott Martin (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid)

Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe (HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid)

Oliver Solberg – Elliott Edmondson ( Skoda Fabia RS)

 

Οι πρώτοι που χειροκροτήθηκαν και ενώ ο αγώνας για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας 1 δεν είχε ξεκινήσει ήταν οι Oliver Solberg – Elliott Edmondson ( Skoda Fabia RS). Κέρδισαν τον αγώνα στο WRC2 ενώ κατέλαβαν την 5η θέση στη γενική κατάταξη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης