Η F1 κινείται αυτό το τριήμερο στους ρυθμούς του GP Ιαπωνίας, αλλά τα σενάρια περί πιθανής αποχώρησης του Fernando Alonso από τη Ferrari έχουν φουντώσει για τα καλά.


Απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στις ερωτήσεις

Οι φήμες κάνουν λόγο ακόμα και για ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ του Ισπανού οδηγού και της McLaren αυτό το Σαββατοκύριακο, αν και κάτι τέτοιο είναι απίθανο. Η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport αναφέρει σε δημοσίευμα της, ό,τι Alonso και Ferrari είναι πολύ κοντά σε συναινετικό διαζύγιο, ενώ η ισπανική AS λέει ό,τι η κατάσταση στη Scuderia έχει γίνει ανυπόφορη, μετά την αποχώρηση του Montezemolo.


Πιθανότατα ήρθε η ώρα να φύγει. Δυστυχώς η Ferrari δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του 

Σε χθεσινές του δηλώσεις από τη Suzuka, ο Alonso για πρώτη φορά δεν διέψευσε τις φήμες, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Πάντα βάζω το συμφέρον της ομάδας πάνω από όλα. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσουμε για το μέλλον και είναι καλύτερο για τη Ferrari, θα κάνω ό,τι χρειαστεί». Σε σχετική ερώτηση για το αν θα πάει στη McLaren την επόμενη χρονιά, είπε: «Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Θα κάνω ό,τι καλύτερο για τη Ferrari».

Ο Alonso δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα έως το 2016, αλλά νομικά μπορεί να το σπάσει, καθώς υπάρχει ρήτρα που λέει ό,τι αν η απόδοση του μονοθεσίου δεν είναι αναμενόμενη μπορεί να αποχωρήσει ελεύθερος.


Πλέον δεν είναι απίθανο να τους δούμε team-mate του χρόνου

Τι πραγματικά ισχύει θα το μάθουμε σύντομα. Ο Ισπανός έχει εκφράσει πολλές φορές τα παράπονά του για την απόδοση του μονοθεσίου. Οι κορυφαίες ομάδες του grid τον έχουν πλησιάσει ήδη και αυτός θέλει να κερδίσει πρωταθλήματα. Παραμένει στη Ferrari; Πηγαίνει στη McLaren που με τη Honda στο πλευρό της από την επόμενη σεζόν θα παρουσιαστεί πιο ισχυρή ή μετακομίζει στη Red Bull;

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος