Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σάρωσαν τη βόρεια και βορειοανατολική Κίνα τις περασμένες εβδομάδες, προκάλεσαν απίστευτες καταστροφές, υποχρεώνοντας τις αρχές να λάβουν μέτρα έκτακτης ανάγκης.

Στην περιοχή Huairou – κοντά στο Πεκίνο – εκεί που ήταν προγραμματισμένο να γίνει ο αγώνας του WRC στις 8-11 Σεπτεμβρίου, τα πάντα είναι κατεστραμμένα. Τα ορμητικά νερά, εκτός από τα σπίτια και στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, διέλυσαν το οδικό δίκτυο και τμήματα των ορεινών διαδρομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIA) ανακοίνωσε επίσημα ότι το επερχόμενο Ράλι ακυρώνεται, παρά τις προσπάθειες που έκαναν η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Αθλητισμού της Κίνας (CAMF), η διοργανώτρια αρχή Le Sports και η WRC Promoter. Οι αρμόδιοι φορείς κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να γίνει κανονικά ο αγώνας, αλλά αυτό κατέστη αδύνατο.

Η Διοίκηση Οδικών Έργων της Κίνας ανέφερε πως δεν μπορούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής των διαδρομών. Έτσι, το Ράλι Κίνας μένει εκτός, με τη FIA να σημειώνει πως, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στους 13 γύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης