ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τρεις κορυφαίοι οδηγοί του WRC μιλούν για την υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022, 11:00
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τρεις κορυφαίοι οδηγοί του WRC μιλούν για την υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ

Του Περικλή Χαλάτση

Η μεγάλη βραδιά στο ΟΑΚΑ πλησιάζει. Τρεις από τους πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ μιλούν για την υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ και προσκαλούν τους φίλους των αγώνων να μη χάσουν αυτή τη μεγάλη διοργάνωση της Πέμπτης στις 8 Σεπτεμβρίου. 

Ο Kalle Rovanpera (Toyota Gazoo Racing) αναφέρεται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ειδικά στη σούπερ ειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μάλιστα, κλείνοντας λέει: «Θα σας δω όλους εκεί».

Ο Sebastian Loeb (M-Sport Ford) μιλάει για την επιστροφή του στην Ελλάδα δέκα χρόνια μετά τη νίκη του και, κλείνοντας, αναφέρεται στη Super Stage της Πέμπτης στις 8 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, στο ίδιο βίντεο για την υπερειδική διαδρομή στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας αναφέρεται και ο Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis). 

Και οι τρεις οδηγοί του Π.Π.Ρ. στέλνουν στους Έλληνες το δικό τους μήνυμα για το βράδυ της Πέμπτης στις 8 Σεπτεμβρίου, όπου το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα ανοίξει τις πύλες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA. 

Οι οδηγοί της πρώτης γραμμής κάνουν ανοικτή πρόσκληση στους Έλληνες φίλους των αγώνων για τη μεγάλη βραδιά στο ΟΑΚΑ. 

 


Ο μεγάλος αγώνας θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα τελειώσει την Κυριακή στις 11 Σεπτεμβρίου. Μπορεί τα 300 δύσκολα χιλιόμετρα των ειδικών διαδρομών στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας να «βγάλουν» τον νικητή, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε και την υπερειδική διαδρομή στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του ΟΑΚΑ σε ασφάλτινη, παράλληλη διαδρομή έχουν ξεκινήσει και οι οδηγοί της μεγαλύτερης κατηγορίας του Πρωταθλήματος ετοιμάζονται, εκτός από το να προσφέρουν θέαμα, να ζήσουν και οι ίδιοι τη στιγμή, πριν έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους επιφυλάσσουν οι ειδικές διαδρομές που θα ακολουθήσουν τις επόμενες τρεις ημέρες.

Τα 70 πληρώματα που θα πάρουν εκκίνηση από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ είναι σίγουρο ότι θα προσφέρουν άφθονο θέαμα. Την Πέμπτη το βράδυ (8/9) σε αυτή την ειδική τα χρονόμετρα ξεκινούν να γράφουν χρόνους.

Το πρόγραμμα
Το πρώτο πλήρωμα που θα πάρει εκκίνηση είναι στις 20.08, όμως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αρκετές ώρες πριν. Οι πύλες του ΟΑΚΑ θα ανοίξουν στις 16:30.
Στις 16:30 θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πληρώματα θα γράψουν τις σημειώσεις τους κινούμενα είτε πεζή είτε με scooter.

Στις 17:00, στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ, θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC - για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για το εικονικό Πρωτάθλημα WRC που, μεταξύ άλλων, δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα esports.

Στις 18:30 οι κορυφαίοι οδηγοί Ράλλυ στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του OAKA (εντός του περιβάλλοντος χώρου του σταδίου, από την πλευρά της Λ. Ειρήνης) για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ.

Στις 18:30 το ΟΑΚΑ θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα decks να δίνει τον παλμό λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Στις 19:00, εντός της αγωνιστικής διαδρομής, υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της M-Sport Poland.

Στις 19:45 οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο για μια αναμνηστική φωτογραφία εμπρός σε δεκάδες χιλιάδες θεατές.
Όλοι ετοιμάζονται για τη βραδιά που θα αποτελέσει το highlight του φετινού Πρωταθλήματος. Από τον πολυνίκη του θεσμού, Sébastien Loeb, τον πλέον επιτυχημένο οδηγό στην ιστορία των αγώνων Ράλλυ που έρχεται στην Ελλάδα έπειτα από δέκα χρόνια για ακόμα μία παράσταση, έως τον 22χρονο Kalle Rovanpera, που, όπως φαίνεται, θα είναι ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η προπώληση εισιτηρίων για την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται από την πλατφόρμα του viva.gr.
Οι τιμές να ξεκινούν από τα 10 ευρώ, ενώ συνολικά 40.000 εισιτήρια έχουν μέση τιμή τα 18,5 ευρώ. Όσοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο γήπεδο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν απευθείας αυτό το εντυπωσιακό θέμα από την ΕΡΤ, καθώς και μέσα από το αφιερωμένο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις pop-up κανάλι της COSMOTE TV.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022, 11:14