Του Περικλή Χαλάτση

Το Συμβούλιο της FIA συνεδρίασε για τους αγώνες της επόμενης χρονιάς και ανακοίνωσε ότι το WRC του 2022 θα περιλαμβάνει 13 αγώνες. Στο καλεντάρι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC 2022 το ράλι Ακρόπολις είναι ο 10ος αγώνας και θα γίνει τον Σεπτέμβριο.Στη συνεδρίαση που έγινε πριν από λίγες ώρες η FIA  οριστικοποίησε τους αγώνες και τις ημερομηνίες με την αυλαία να ανοίγει όπως κάθε χρόνο, το Ράλι του Μόντε Κάρλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το WRC του 2022, περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή κανονισμών των τελευταίων δεκαετιών. Και ποια είναι αυτή; Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος θα υιοθετήσουν παράλληλα και υβριδικούς κινητήρες. Η «υβριδική» αρχή που είναι και η πρώτη στο ΠΠΡ θα γίνει με το ράλι Μόντε Κάρλο (19-22 Ιανουαρίου). Ο δέκατος αγώνας θα είναι ο «δικός»  μας και θα γίνει από τις 8-11 Σεπτεμβρίου.

Το ΠΠΡ στις τέσσερις Ηπείρους
Το 2022 το WRC θα ταξιδέψει και στις τέσσερις ηπείρους. Στους αγώνες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας προστίθεται και η Ωκεανία. Έτσι υλοποιείται και ο σχεδιασμός της FIA και του Promoter για ισόποση κατανομή (50-50) των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μόλις ανακοινώθηκε επίσημα το αγωνιστικό καλεντάρι του 2022 και η ημερομηνία για το Ράλι Ακρόπολις ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο εθνικός μας αγώνας επανήλθε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και επανασυστήθηκε με το νέο, σύγχρονο πρόσωπό του σε παλιούς και νέους φίλους.Αυτό το νέο πρόσωπο του αγώνα δεν εξαντλείται σε μία και μόνο χρονιά. Για την ακρίβεια, έχουμε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τουλάχιστον μέχρι και το 2023, ωστόσο από σήμερα κιόλας βάζουμε τις βάσεις για την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2022.

Από σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ημερομηνία του επόμενου ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανάπαυλας. Ο αγώνας μας, έπειτα και από την επιτυχή διοργάνωσή του υπό άστατες καιρικές συνθήκες, βρήκε μια νέα θέση στο ημερολόγιο του WRC, αφού και για το 2022 η διεξαγωγή του θα γίνει το Σεπτέμβριο. Και η Πολιτεία αυτό που θα εγγυηθεί είναι ακόμα μία εξαιρετική -με πολλές εκπλήξεις- διοργάνωση!».

Το 2022 θα γίνει και το ράλι στην Ιαπωνία που φέτος δεν έγινε λόγω Covid19. Ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί που θα γίνει ο αγώνας που είναι προγραμματισμένος για τον Αύγουστο (18-21/8) ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για το Ράλι Νέας Ζηλανδίας αν θα είναι ασφάλτινος ή χωμάτινος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του WRC για το 2022:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης