Το τριήμερο 12-13-14 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα βουνά της Σουηδίας ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για τη σεζόν 2016.

Λόγω των ασυνήθιστα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών και της έλλειψης χιονιού, ο αγώνας είναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί. Το Ράλι Σουηδίας πραγματοποιείται παραδοσιακά σε χιονισμένες διαδρομές, ωστόσο εφέτος οι δρόμοι είναι καθαροί και κανείς δεν γνωρίζει αν θα προλάβουν να παγώσουν μέχρι την εκκίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές βρίσκονται σε σύγχυση και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα ξεκινήσει κανονικά ο αγώνας. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της διαδρομής, Johan Magnusson, τα πράγματα έχουν πάρει απρόσμενη τροπή και το ερώτημα πλέον είναι αν θα προλάβουν να παγώσουν οι δρόμοι. Τα πληρώματα θα κάνουν αναγνώριση των ειδικών με θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν, αλλά τα ελαστικά με καρφιά θα καταστρέψουν το οδόστρωμα.

Από τη μεριά του, ο αλυτάρχης του αγώνα ήταν απόλυτος, λέγοντας πως αν οι καιρικές συνθήκες δεν αλλάξουν, τότε το ράλι θα ακυρωθεί. FIA και αρμόδιοι φορείς είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις και αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή την τελική απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης