Τους οδηγούς που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και διακρίθηκαν ή συνεχίζουν να διακρίνονται σε ένα από τα πιο απαιτητικά σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού βράβευσε η FIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων αθλημάτων, η παγκόσμια ομοσπονδία θέσπισε το Hall of Fame και στο WRC, τιμώντας τους καλύτερους οδηγούς. Σε μία εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, βράβευσε τους καλύτερους.

Συνολικά, μπήκαν στο Hall of Fame 17 οδηγοί. Πρώτος και καλύτερος ήταν ο Bjorn Waldegard, ο άνθρωπος που κέρδισε το παρθενικό πρωτάθλημα στο WRC πριν από 40 χρόνια. Ακολούθησαν οι θρυλικοί ραλίστες της δεκαετίας του 1980, όπως οι Walther Rohrl, Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Stiq Blomqvist, Timo Salonen και Miki Biasion.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψουν οι Carlos Sainz Sr., Juha Kankkunen, Tommi Makinen, Didier Auriol και Marcus Grönholm. Οι μύθοι Bjorn Waldegard, Colin McRae και Richard Burns που έχουν φύγει από τη ζωή τιμήθηκαν αναλόγως, με τα βραβεία να παίρνουν μέλη της οικογένειάς τους.

Στο Hall of Fame μπήκαν και οι νεότεροι Petter Solberg, Sebastien Ogier και Sebastien Loeb, όπως και όλοι οι συνοδηγοί.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης