Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Μια καλή ελληνική συμμετοχή που αφήνει πολλές υποσχέσεις θα δούμε και φέτος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Λάμπρος Αθανασούλας με συνοδηγό τον Νίκο Ζακχαίο θα τρέξουν και φέτος με ένα Hyundai i20 N Rally 2 που υποστηρίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία της Hyundai . Με ίδιο αυτοκίνητο το πλήρωμα συμμετείχε και στο περυσινό αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος με τη βοήθεια της Hyundai Ελλάς, θα έχουν τη δυνατότητα ταχύτερης προσαρμογής με το αγωνιστικό. Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει ο 10ος αγώνας του WRC θα κάνουν περίπου 100 αγωνιστικά χιλιόμετρα προσαρμογής. 

Το Hyundai i20 N Rally 2 διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6lt/290PS με περιοριστικό στόμιο turbo 32mm, άμεσο ψεκασμό, σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων, κίνηση στους τέσσερις τροχούς, και δυο μηχανικά διαφορικά (εμπρός/πίσω). Για τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις εξοπλίζεται με τροχούς 7×15 ιντσών, με ελαστικά Pirelli, διάστασης 205/65-15. Το βάρος του κυμαίνεται από 1.230 έως 1.390 κιλά.

Το ελληνικό δίδυμο που θεωρείται ότι είναι από τα πιο γρήγορα στη χώρα μας θα το δούμε για πρώτη φορά σε ρυθμό αγώνα στη σούπερ ειδική που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι. Τα πληρώματα αποκλειστικά για την σούπερ ειδική θα αγωνίζονται ανά ζεύγη. Οπότε θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είπαν οδηγός-συνοδηγός για τη συμμετοχή του στο WRC

Λάμπρος Αθανασούλας: Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που μας δίνεται ακόμα μια φορά η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον εθνικό μας αγώνα. Ευχαριστούμε την ελληνική αντιπροσωπεία της Hyundai για την υποστήριξη, καθώς και όλους όσοι στηρίζουν τη συμμετοχή μας. Με τον Νίκο θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό ώστε να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη και να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αδημονούμε για την Υπερειδική, έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από το 2005. Όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι μας έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και θα βρίσκονται εκεί. Δίπλα μας.

Νίκος Ζακχαίος: Επιστροφή στο μπάκετ του Hyundai i20 N Rally2, για να απολαύσουμε ακόμα ένα «παγκόσμιο» Ακρόπολις με τον Λάμπρο. Γεγονός που εκτοξεύει και την αγωνία. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η υπερειδική στο ΟΑΚΑ, με σημείο αναφοράς την αίσθηση του κόσμου στις κερκίδες! Στόχος μας, που αποτελεί και πρόκληση στις σημερινές συνθήκες, είναι να κινηθούμε σε ανταγωνιστικό ρυθμό και να τερματίσουμε.
Στο αμάξωμα του «ελληνικού» i20 Ν Rally 2, εκτός από την Hyundai Ελλάς, αποτυπώνεται η υποστήριξη των Club Hotel Casino Loutraki, Atlas Tapes – ANKER και Pietris Group.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης