Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί στην Ελλάδα οι αγώνες να βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν Έλληνες που να δοκιμάζουν την τύχη τους εκτός συνόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του ράλι Μόντε Κάρλο που ανοίγει την αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC) και στο οποίο θα συμμετάσχουν τρία ελληνικά πληρώματα.

Εκκίνηση την Πέμπτη το βράδυ
To 83ο ράλι Μόντε Κάρλο που ξεκινά με την πανηγυρική εκκίνηση την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου είναι κατά 75% νεοσχεδιασμένος και περιλάμβάνει 15 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 355,48 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 1403χλμ. Η αγωνιστική δράση αρχίζει το βράδυ της ίδιας ημέρας, με τη διεξαγωγή δύο νυχτερινών ειδικών και θα ολοκληρώνεται την Κυριακή το μεσημέρι με την τέλεση της σούπερ ειδικής διαδρομής.

Δριβάκος - Μπαντέ θα τρέξουν με ένα εργοστασιακό Honda Civic Type R...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο που οδήγησε το zougla.gr
Το πρώτο ελληνικό πλήρωμα με οδηγό τον Δημήτρη Δριβάκο και συνοδηγό την Κατερίνα Μπαντέ θα τρέξει με ένα Honda Civic Type-R, της εταιρείας «Αδελφοί Σαρακάκη». Το συγκεκριμένο μάλιστα αγωνιστικό αυτοκίνητο που το zougla.gr είχε την ευκαιρία να οδηγήσει πριν από λίγες εβδομάδες είναι ένα από τα 29 που υπάρχουν στον κόσμο και με φουλ εξέλιξη. Tο επιτελείο της Honda Team Εrg πλαισιώνεται επίσης και υποστηρίζεται από μία ομάδα έμπειρων μηχανικών,τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ιταλία (JAS Motorsports) και αποτελείται από τους, Νίκος Θρουβάλας, Πέτρος Βασιλείου, Σωτήρης Φωτόπουλος,  Δημήτρης Ναυρίδης, Ηρώ Μπιστολά και Θοδωρής Κρατημένος (γιατρός ομάδος).

O Σερδερίδης θα τρέξει έχοντας για συνοδηγό τον Βέλγο William Mergny...

Επτά αγώνες του WRC στο πλάνο!!!
Το δεύτερο πλήρωμα θα έχει οδηγό τον Ιορδάνη Σερδερίδη ο οποίος θα βρεθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο συγκεκριμένο αγώνα. Στο δεξί μπάκετ θα βρίσκεται ο Βέλγος William Mergny, με τον οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα στους αγώνες. Αν και η εμπλοκή του Σερδερίδη με το χώρο είναι πρόσφατη, μπήκε κατ’ ευθείαν στα βαθιά, καθώς πέρυσι ακολούθησε το WRC2, συμμετέχοντας σε 7 γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Φέτος, ο Σερδερίδης θα εμφανιστεί με νέο “όπλο”, καθώς αντικατέστησε το Ford Fiesta R5, με ένα Citroen DS3 R5.

Αυτός πάντως θα είναι ο πρώτος από μια σειρά 7 αγώνων που θα ακολουθήσει ο Σερδερίδης στο φετινό WRC. Έτσι, μετά το Μόντε Κάρλο, θα βρεθεί σε Μεξικό, Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ουαλία ενώ θα συμμετάσχει και στον ελληνικό αγώνα τον Οκτώβριο (αν και εφόσον διεξαχθεί) και θα προσμετρά στο ERC.

O Παυλίδης θα τρέξει με Citroen και συνοδηγό τον Allan Harryman...

Και τρίτος Έλληνας!!!
Τέλος, στον αγώνα θα τρέξει και ο Νίκος Παυλίδης με Citroen DS3. Ο Έλληνας οδηγός θα έχει δίπλα του τον πολύπειρο βορειο-Ιρλανδό Allan Harryman τον οποίο γνωρίζουμε από αγώνες που έχει τρέξει με τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

Για να δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές πατήστε ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης