Του Περικλή Χαλάτση

Με βροχή έκλεισε η αυλαία του WRC στο Ράλλυ της Ιαπωνίας. Οι Βέλγοι Thierry Neuville- Martinjn Wydaeghe μετά από 19 ειδικές διαδρομές με χρόνο 2:43:52.3 κέρδισαν το Ράλλυ της Ιαπωνίας και ανέβασαν στην πρώτη θέση του βάθρου το Hyundai i20 N Rally1 HYBRID.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ακόμη ένα πλήρωμα της Hyundai με τους Ott Tanak- Martin Jarveoja με χρόνο 2.45.03.4 και στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Γιαπωνέζος Takamoto Katsuta με συνοδηγό τον Aaron Johnston.
Η χαρά του γιαπωνέζου ήταν διπλή. Πρώτο γιατί ανέβασε – έστω και στην 3η θέση- το GR Yaris Rally1 Hybrid αλλά και γιατί , ο τερματισμός του έγινε στην πατρίδα του. Λογικό ήταν να τον αποθεώσουν οι συμπατριώτες του.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια οι γιαπωνέζοι θα ήθελαν να έβλεπαν μέσα στην έδρα της Toyota  να ανέβαιναν τα τρία Yaris. Αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα ήθελε η αγωνιστική ομάδα της TOYOTA GAZOO RACING WORLD RALLY TEAM.

 

Στο τέλος του αγώνα οι αγωνιζόμενοι ομολόγησαν ότι δυσκολεύτηκαν στο 4ο σκέλος του ράλλυ εξαιτίας της δυνατής και αδιάκοπης βροχής. Οι συνθήκες στους βρεγμένους και γλιστερούς δρόμους δεν ήταν οι ιδανικές για να οδηγήσουν στο όριο.Οι υαλοκαθαριστήρες δούλευαν ασταμάτητα και μάλιστα στη γρήγορη σκάλα.  

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο WRC για το 2022 είναι οι Φινλανδοί Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (GR Yaris Rally1 HYBRID) και στο WRC2 οι επίσης Φινλανδοί  Emil Lindholm – R. Hanalainen ( Fabia Evo-WRC2TDJC).Στο τέλος της ειδικής όπου και τυπικά ο  Lindholm και η Hanalainen αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές  τους περίμεναν δυο  γιαπωνέζες και τους προσέφεραν σαμπάνιες.

Οι χρόνοι όλων των πληρωμάτων μετά το τέλος του αγώνα: 


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης