Η αποχώρηση της VW Motorsport από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, έπεσε σαν «βόμβα» στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς ούτε οι οδηγοί της δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη.

Οι Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala και Andreas Mikkelsen, εκεί που είχαν εξασφαλισμένη τη θέση στην καλύτερη ομάδα του WRC, τώρα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν. Citroen και Hyundai έχουν κλείσει τα ρόστερ, σε αντίθεση με τις M-Sport και Toyota, όπου υπάρχουν ακόμα ανοικτές θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, η περίπτωση του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, μόνο αδιάφορη δεν αφήνει τη Citroen. Ο Ogier είναι ελεύθερος να συζητήσει με οποιονδήποτε και ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Yves Matton, είναι ανοικτός να διαπραγματευτεί με τον Αλσατό.

Βέβαια, ο Matton ξεκαθάρισε πως ακόμα και να συμφωνήσει με τον Ogier, δεν πρόκειται να αλλάξει το πρόγραμμα της ομάδας. Αυτό σημαίνει πως οι Kris Meeke, Craig Breen και Stéphane Lefebvre θα είναι οι εργοστασιακοί οδηγοί. «Η σύνθεση των οδηγών μας για το 2017 δεν αλλάζει. Αλλά αν ο Sebastien Ogier με καλέσει στο τηλέφωνο θα του μιλήσω. Η φιλοσοφία μας είναι να αναδεικνύουμε νέα ταλέντα. Όμως η περίπτωση του τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή έχει ενδιαφέρον», ανέφερε ο Matton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης